Olipa rankkaa tämä lätkän MM! Univelat ovat kohta sellaisia, että niitä ei kuittaa kuin kuolema - tänäkin aamuna mies sai tehdä ihan töitä saadakseen minut hereille. Taisin saada liikaa raitista ilmaa eilen illalla torilla...

Olen eri iloinen Suomen joukkueen puolesta, mutta kyllä meni ajoittain aika överiksi tuo juhlinta - tai sitten vika on vain minussa ja minusta on tullut vielä keskiäkäisempi kuin ennen. Vähempikin viinan kanssa lotraaminen riittäisi, niin pelaajille kuin faneillekin. Eikä siitä sitten sen enempää. Esikoinen oli asiaankuuluvan iloinen siitä, että sai 14-vuotislahjaksi Suomelle maailmanmestaruuden, eikä tuota vissiin harmittaneet myöskään Napapiirin sankarit-DVD ja Jare&Ville-Galle -levy ja teepaitakaan. Juhlintakunto sunnuntaina oli pikkuisen repsahtanut, sillä synttäriaattona eli lauantaina oli kavereiden kanssa rullalätkäilemässä ja palautui kotiin nahka useammastakin kohdasta enempi ja vähempi raappiutuneena. Laastaria pitääkin käydä ostamassa lisää, että muistiin tämä korvan taakse...

Kuopuksellakin oli ollut jännät paikat partioretkellä, kun osallistujia oli saunastakin asti hätyytelty auttamaan pienen metsäpalon sammuttamisessa. Säikähdyksellä olivat selvinneet, ja reippaat asian havainneet sudaritytöt olivat saaneet asiaankuuluvasti kiitosta myös palokunnalta. Kyllä maar sattuu ja tapahtuu meidän jälkikasvulle.

Itse vietin viikonlopun siivouksen merkeissä; kun Kuopus oli sopivasti poissa jaloista, sain vaihdettua huoneeseen isomman kirjahyllyn, ja tämä siirto-operaatio aiheutti, kuten aina, dominoefektin huushollissa. Kirjahyllyn vaihdosta alkanut kuistin järjestely johti sitten siihen, että sain kuin sainkin kylmän kuistimme kuntoon. Siivous sujui niin hyvin, että olen uskaltanut pohtia, josko ensi viikonloppuna sitten ulkovaraston kimppuun, tai sitten täytyy viimein saada luvattu kukkapenkkien kunnostus vauhtiin.

***

MM-kisojen aikana tuli neulottua sitten taas lisää tiskirättejä:

Lisää kukkasia ja montamonta näitä kivoja tweed-mallisia:

Lätkän finaalin alkuhöpinöiden aikana aloitin, ja pian Maamme-laulun jälkeen lopetin tämän - kun pitihän sitä kaikkensa tehdä, että matsin jälkeen liehuisivat sinivalkoiset värit:

Alareunassa roikkuu Ruotsin "päänahka"...

Tämä rätti ei taida koskaan käyttöön päätyä, ihan vakavasti suunnittelen sen kehystämistä ja seinälle laittoa.