Nyt varoitan sitten kohteliaasti kaikkia niitä, jotka haluavat lukea vain lyhyitä ja ytimekkäitä postauksia: tämä postaus on PITKÄ ja täynnä monenlaista tavaraa... Jokainen lukekoon omalla vastuullaan!

Kiitokset ja kumarrukset:

Makepeace oli sitä mieltä, että minä ansaitsen tämmöisen...

814952.jpg

Punastun siis mielihyvästä, kiitän kauniisti kunniasta, ja jatkan tätä eteenpäin seuraaville bloggaajille:

Maartsi: Maartsi on aikoinaan rokannut ihan tosissaan - ja rokkaa edelleen... =) Maartsi on myös ihkaeka blogiystäväni, jonka olen oikeasti tavannut. Alun perin me tapasimme jo IhanItsessä, ennen kuin kummallakaan oli omaa blogia, ja koska kunnioitukseni kyseistä foorumia kohtaan on suuri, jaan myös muut rokkaavan tytön nimeämiset IhanItsestä tutuiksi tulleille...

Pohjis/Merkka: IhanItsestä tuttu, oikeastikin tyttönen, ja viimeisen näköhavainnon perusteella (Rollarien konserttipaita) mitä suurimmassa määrin rokkaava tyttönen! Merkalle minulla on ollut myös kunnia tehdä IhanItsen huivivaihdossa huivi.

Rebekka42: Keski-ikäiset leidit rokkaa tykimmin, ja Rebekka on elävä esimerkki siitä! Vielä ei olla tavattu IRL, mutta ehkä sekin vielä toteutuu!

Matuni: Tämä rokkaava bloggarineitonen on tehnyt minuun tyrmäävän vaikutuksen kuumailmapallolennoillaan, remontointitaidoillaan sekä hurmaavalla supliikillaan.

Raijis: Edelleen taattua IhanItsen ystäväjoukkoa: meidän leidien kanssa samaa sarjaa, kertaalleen tavattu eikä varmasti ainoaksi kerraksi jää... Mukavin kässämaikka, joka on tielleni osunut... =)

Viimeksi valmistunutta...

Nyt sitten viimeinkin kuvia siitä jo aika kauan sitten valmistuneesta Shoop Shoop -jakusta:

814892.jpg814929.jpg

Tällaiselta jakku näyttää edestä... ja tällaiselta takaa:

814898.jpg814931.jpg

Ja Carrie Bradshaw'ta siteeratakseni: "Me likes!" Varsinkin tuosta ylläolevasta kuvasta näkyy hyvin tuo selkäpuolelle muodostuva "kieleke" hienosti. Tuosta virkkausmallista johtuen sekä eteen että taakse muodostuu tuollainen matala V-kuvio, ja kainaloiden kohdalla jakku on hieman lyhyempi. Huomioikaa myös nuo melkein oikeaoppiset raglanhihat... *hih* Lankoinahan tässä oli siis se army-värityksinen Nalle sekä Hjerte Sockan sammaleenvihreä yhdessä, virkkuukoukkuna taisi olla 5 tai 6 mm. Hihat tein tarkoituksella tuollaisiksi 3/4 -mittaisiksi, mutta jos alkaa tuntua siltä, että pitää pidentää, niin tempaisenpa sitten vain langat ja koukun uudestaan esiin. Ja jos tuntuu siltä, että pituuttakin pitäisi olla lisää, niin yhtä helppoa on pidentäminen, ainakin niin kauan kuin Nallea riittää.

814934.jpg

Ja tässä viimeisin kesäkassitempaukseen virkattu kassi. Kavereiden kesken, ihan Säkki vaan. Lankana on isoveljen jenkeistä summanmutikassa tuoma Lily's Sugar'n'Cream - puuvillalanka, jota isoveikka saa kyllä jossain välissä raahata paljon lisääkin, on vaan niin ihanaa lankaa virkata! Tämän värityksen nimi taitaa olla Summer Splash, ja kyllähän tämä aikamoisen kesäinen pläjäys onkin... Lankaa tähän kului 202 g,ja vielä jäi yksi kokonainen kerä ja aika vajaa toinen jäljelle - niille pitää keksiä jokin sopiva kohde. Malli on ihan omasta päästä kehitelty. Kassi on kuvattu eilisen illan auringonsäteissä, ja sisältönä on Tallinnan reissusta tuotuja lankoja... Siis tulivat juuri tuossa kassissa sieltä asti.
 
Edit: leikkelin tästä tuon arvontatekstin pois ja lätkäisin omaan postaukseensa, joten jos joku ehti jo arvailla ja ihmettelee nyt, minne koko kisa katosi, niin eipä hätää, tuolla se edelleen ylempänä köllöttää tuo arvauskisakin.

Tallinnan tuomisiin

Kesäinen sää ja sopivasti maanantaina oleva tilipäivä saivat minut Tallinnassa ihan hurmoksiin. Kävelystin työkavereiden kanssa pitkin katuja, ja ostin itselleni mm. aivan hurmaavat hopeanväriset kengät... Lapsillekin toin tuliaisia:

814030.jpg

Nuo pellavaiset pesulaput olivat ihan törkeän edullisia, ja nuo puueläimet vain kävelivät mukaani sen kummemmin selittelemättä... Samasta kaupasta, josta ostin nuo puueläimet, hankin ihan kotiin tällaiset käyttöesineet:

814020.jpg

Eipäs tuijoteta sitä tahraista pöytäliinaa, se on nyt jo pesty... =) Että tuommoinen kuksakermakko ja tavallinen kuksa sokeriastiaksi, katajaa tietysti. Ostin myös yhden ylimääräisen kuksan, joka yrittää kurkistella tuolta yläreunasta. Se menee huomenna aviosiipan vanhemman veljen pojalle rippilahjaksi - tosin aika monta euron ja kahden euron kolikkoa sen sisäänkin on tiputeltu, eihän sitä nyt pelkällä kuksalla mitään tee... =)

814057.jpg

Tämä kuva piti tähän laittaa ihan vaan kuriositeettina kertomaan, että skootterikin voi olla vallan mainio tavarankuljetusväline: kaikki tämä kulki eilen Lyytin kyydissä Helsingistä kotiin - niin, ja olinhan siinä kyydissä vielä minäkin!

Jos nyt sitten hieman tarkemmin katsotaan, mitä kaikkea noissa nyssäköissä olikaan sisällä:

814943.jpg

Tämmöisiä tarvikkeita tuli Karnaluks Tukusta hankittua: epälukuinen määrä Addin puikkoja, parit tuollaiset palmikkohantaakit tulevia kasseja varten, silmukkamerkkejä (minulla on noita vastaavia yksi pussi jo aiemmin hankittuna vähän isomman veden takaa - Jenkeistä!) sekä stoppareita puikkojen päähän. Ja tietysti noita tuommoisia muovisia rinkuloita, joiden päälle voi virkata, neljää eri kokoa. Näitä en ole mistään onnistunut Suomesta löytämään, lievätkö harvassa tai sitten en ole käynyt oikeissa kaupoissa - nyt niitä joka tapauksessa on riittävästi vähäksi aikaa. Ja se on tosiaan sanottava, että kyllä Addit tuolla ovat edullisia. Vasta tukusta poistuttuani tajusin, että muutama satsi bambuisia sukkapuikkojankin olisi kannattanut hankkia - mutta seuraavalla kerralla sitten!

814939.jpg

Schoeller & Stahlin Limboa (ihan lemppariani) hankin ylläolevissa väreissä. Tuon luonnonvärisen otin lähinnä värjäystä varten, punaruskeasta taitaa tulla huivi ja vihreästä ehkä jokin pusero... tai jotain.

814940.jpg

Ja tätä sikamaisen edullista 100 % merinolankaa ostin koolausta varten - voi hyvät ihmiset, tämä puoli kiloa maksoi muistaakseni noin 200 kruunua eli n. 12-13 euroa. Huh!

814942.jpg

Ja sitten sitä Viron villaa... Oih ja voih, vihreäsävyinen ja mustaharmaa jäivät ostamatta, kun sisäinen Sulovileenikin alkoi jo parkua tukkureissun jälkeen... eihän sitä nyt makeaa mahan täydeltä, eihän...?

Että tämmöisiä. Kaikesta mukana tuodusta en ota kuvaa, pitäähän sitä vielä salaisuuksiakin olla, kun on tuo SNY-hommeli menossa ja kaikkea... =)

SNY-kuulumiset

Niin, minua oli kotona odottamassa yhteydenotto SNY:ltäni: ihan itse, korkeimman omakätisesti kirjoitettu kirje, josta vilautan tässä vähän:

814064.jpg

Ensinnäkin, on oikeasti niin kovin, kovin mukavaa saada OIKEA kirje. Ja kun se vielä on kirjoitettu näin kauniilla ja luettavalla käsialalla, kauniille paperille ja koristeltu vielä kiiltokuvin, olin ihan pakahtua. Ja sisältö se vasta minut saikin välillä melkein liikutuksen kyyneliin ja toisena hetkenä hihittelemään pikkutyttömäisesti. Niinpä, SNYni, ei sitä koskaan tiedä elämässä... olen kanssasi samaa mieltä erityisesti siitä, että koko tämä juttu on paitsi jotenkin hassu ja erikoinen, myös hyvin vapauttava ja irrottelemaan houkutteleva kokemus! Jään levollisin mielin tänne bloggailemaan, kun tiedän juuri sinun lukevan juttujani... =)

Huhhei, nyt onkin ainakin pinnallisesti tuo sanainen arkku purettu tällä kertaa. Kylläpä juttua tulikin! Muistakaahan arvailla tuon Säkkini sisällön määrää kuvanottohetkellä, kahta täsmällisintä arvaajaa odottelee jokin kiva ylläri! Ja nyt lukemaan esikoiselle uusinta Harry Potteria - olen luvannut suomentaa ja lukea kirjan hänelle... *ai miten niin elämässä pitää olla haasteita?*