Ulkona on viimeinkin lokakuu. Vettä tulee harmaalta taivaalta, ikkunastani näkyy lipputanko ja siinä läpimärkä lippu, josta ei ole liehumaan. Onneksi täällä sisällä on lämmintä ja kuivaa, mutta mieluummin olisin vaikkapa kotona, villasukat jalassa sohvalla, neule kädessä ja jokin hyvä leffa televisiossa pyörimässä, käden ulottuvilla vaikkapa popcornia... *huoks*

Tällä viikolla työpäivät ovat venyneet aika pitkiksi. Eilen illalla lähdin vasta seitsemältä töistä, ajelin vanhempieni luo hakemaan Kuopusta ja sieltä sitten kotiin. Loppuilta meni kaikenlaista puuhaillessa, jossain vaiheessa ehdin myös lysähtää sohvalla ja neuloa. Neuloa. Ja neuloa. Aloitin uuden pipon neulomisen joskus siinä yhdeksän tienoissa ja puoliltaöin se oli valmis, paitsi etten jaksanut päätellä lankoja. Hmm, lievää järjen puutetta havaittavissa??? Nukkumaankin olisi ollut kiva ehtiä, tässä on kohta menty tämäkin viikko enintään seitsemän tunnin yöunilla, mikä meikäläiselle tarkoittaa ihan kroonista unenpuutetta. Ja tavatonta väsyä.

Tuo pipo oli sellainen, että näin mallin jossain netissä (Ravelryssä? Knitting Pattern Centralissa?), en edes tulostanut sillä malli oli senverta yksinkertainen, että painoin mieleeni vain idean. Ja nyt en löydä alkuperäistä ohjetta ollenkaan. En muista missä sen näin, en muista sen nimeä, muistan vain mallin. Raivostuttaa. No, yhtäkaikki, pipo tuli neulottua. Käytin siihen seiskaveikan ja muidenkin viime aikoina neulottujen pipolankojen jämiä, ainakin myös Top Woolia sekä jotain Novitan kampanjalankaa, jossa on pääosin keinokuitua. Värimaailma sinistä ja vihreää, eli jollekin miehelle tämäkin pipo menossa. Jos ei tarvitsijaa löydy kotoa, niin sitten arpajaisten kautta. Lankaa meni 56 g, ja tykkäsin tästä itse asiassa tosi paljon. Väritkin sopisivat itse asiassa yhteen talvitakkiini, mutta mitäpä minä enää yhdelläkään pipolla, kun niitä ennestäänkin on.

Pipohuuma jatkuu vaan. Muutakin mielekästä tehtävää olisi, mutta en saa aikaiseksi. Kohta pitäisi kuitenkin vaihtaa artikkelia, ei noita pipojakaan pelkästään voi arpajaispalkinnoiksi tehdä... Ehkä seuraavaksi vaikkapa muutama kaulaliina ja kauluri? Tai patalappuja? Patakintaita? Käsityöpussissa mukana on kumminkin lisää seiskaveikan jämiä, niistäkin taitaa tulla pipo.

Täksi illaksi lupasin itselleni, että hoidan reissuhuivit ja muutkin postitettavat lähtökuntoon, sillä huomenna lienee syytä mennä käymään omassa postissa - siellä taitaa olla lankalaatikoita odottamassa... =)