Koulut alkoivat kotinurkilla tänään, joten aamulla olin saattelemassa lähinnä Kuopusta kakkosluokan alkuun. Esikoinenhan on niin iso mies, jo neljäsluokkalainen, joten hän ei enää vanhempia kaipaa mukana roikkumaan.

Eilisen päivän vietimme aika vauhdikkaasti ensin aviosiippani vanhemman veljen vanhemman pojan rippijuhlissa. Ripille nuori mies pääsi jo viikko sitten, mutta silloin ei ollut isovanhemmilla mahdollisuutta olla paikalla, joten perhe järjesti toiset rippijuhlat aviosiipan perheelle/suvulle. Rippilapsen vanhemmat kun ovat eronneet, niin ilmeisesti äiti sai sitten "omakseen" tuon varsinaisen rippijuhlapäivän. Ja ihan hyvä jakohan tuo on. Me veimme rippilapselle lahjaksi Tallinnasta tuodun katajaisen kuksan, johon olimme keränneet aika kasan euroja ja kaksieuroisia, sopivasti nuorelle miehelle taskurahoiksi. Hyvin kelpasi, ja toivotaan, että kuksallekin vielä tulee käyttöä, nuorukainen kun on innostunut softaaja eli viettää metsissä paljonkin ajastaan.

Rippijuhlista lähdimme hiukan vauhdikkaasti, sillä olimme päättäneet viedä lapset elokuviin katsomaan Simpson-leffaa, ja sopivaan näytökseen ehtiminen oli hieman kiikunkaakun, mutta ehdimme ja autollekin löytyi Helsingin keskustasta aivan leffateatterin välittömästä läheisyydestä parkkipaikka - että pieniä ihmeitä tielle välillä sattuu...=)

Leffa oli hauska, joskin siinä oli aika lailla varsin "aikuisia" juttuja - välillä. Mutta eipä tullut aikuisellakaan aika pitkäksi, ja lapsia tuntui naurattavan aika lailla. Kotiin päästyä elämä sitten hajosikin ihan omaan malliinsa, liekö koulunalkamisen stressi ollut Kuopukselle liikaa, kun kiukuttelua potenssiin kolme jatkui lähes nukkumaanmenoon asti. Sinänsä ikävää, sillä tietokonekieltoa Kuopus ansaitsi kiukuttelullaan parin viikon verran. Meillä harrastetaan NÄIN julmia rangaistuksia...

Perjantaina on tiedossa oman kummityttöni synttärit, ja aloitin sitten eilen uuden käsityön. Tuntui ihan oudolta istua sohvalla TV:n ääressä virkkaamassa, kun en ollut tehnyt oikeastaan mitään käsitöitä melkein viikkoon... *häh?* Silloin Hobboksin neuleiltamailtana ostin Menitasta mukavanvihreää pehmoista Portofino Souffle -lankaa, josta olen nyt virkkaamassa kolmiohuivia ketjusilmukoilla nuoren neidin somistukseksi. Tuota olisi ollut siellä Karnaluks Tukussakin, mutten ostanut lisää, vaikka vähän teki mieli... tuo on nimittäin aika mukavan pehmoista ja hauskasti pörröistäkin puuvillasekoitetta, kevyttä ja hauskasti "froteista" lankaa. Huivista ainakin tuntuu tulevan miellyttävä. Toivottavasti kelpaa myös 12 vuotta täyttävälle kohdeyleisölleen.

Niin, niistä hyvistä päätöksistä... Eilen seisoskelin lankahuoneessani ja päätin, että parin viikon sisällä on käytävä lankavarastoa taas läpi, ja tiukasti poistettava sieltä sellaisia lankoja, joita en itse halua tai pysty käyttämään. Lisäksi huoneessa on vinot pinot kaikenlaista askartelusälää, joka sekin vain lojuu siellä tilaa viemässä, joten niidenkin suhteen on parasta vain tehdä tiukkoja ratkaisuja, poistaa tarpeeton ja järjestää tarpeelliset ja säilytettävät parempaan järjestykseen. Huoneessa on ihan turhaan suuri pöytä, pienempikin riittäisi, kunhan vain saisin tavarat parempaan järjestykseen, sillä tällä hetkellä pöydän on vallannut vain järjetön kasa erilaista tavaraa. Kunhan saan noita lankoja ja muita tarvikkeita selattua, pistän sitten pystyyn blogikirpparin... kuten niin moni muukin! Siitä sitten joskus myöhemmin lisää asiaa.

Tuntuu siltä, että nyt on taas arkielämä ottamassa niskalenkkiä minusta, mutta näinhän se kai kuuluukin käydä kesän lomailun jälkeen. Tällä viikolla kuluu pari työpäivää oppimisen parissa, torstaina on tiedossa Kuopuksella pään alueen magneettikuvaus ja sittenhän onkin jo perjantai, synttärit ja sitten viikonloppu. Joten, näissä merkeissä. Muistakaahan, että arvailukilpailu jatkuu edelleen, tarkempaa tietoa siitä, mitä pitäisi arvailla, löytyy tuosta edellisestä, megapitkästä postauksesta...

Edittiä kävin tekemässä iltasella: päivittelin käsityökuvien galleriaa, langankulutusta sekä luettuja kirjoja.