Viimeinkin - siis tänä aamuna - ehdin katsoa olympialaisiakin... =) Onneksi juuri tänä aamuna, sillä oli ilo nähdä, kuinka Suomi sai ensimmäisen mitalinsa. Olipa jännä kisa! Samoin oli mukava katsoa (ainakin ajoittain pukemisen lomassa), miten sulkapalloilussa suomalainen pääsi ensimmäisen kerran 16 parhaan joukkoon. Toivottavasti menestys jatkuu ja sijoitus paranee vielä tuosta. Edit-täti: ja juuri kun sain blogattua, kävin katsomassa tilanteita, ja eikös vain suomalainen NAINEN tuonut Suomelle sen ensimmäisen kultamitalin!!! Jei! Kyllä suomalaisen naisen hermot kestävät olympiapaineet... ;-)

Olympiapeittoni on edistynyt niin pitkälle, että keltainenkin rengas tuli valmiiksi, ja nyt on enää jäljellä yksi valkoinen väliraita, sitten kirkkaansininen rengas, ja sitten vielä valkoista reunaraitaa jonkun matkaa, kenties kymmenen kerrosta tai jotain, joten yhteensä kerroksia on jäljellä 35 - 40. Laskeskelin tuossa itsekseni vähän, kuinka kauan peittoon vielä menee:

  • tällä hetkellä silmukoita puikolla on 464 kpl ja yhden kerroksen neulomiseen menee n. 10 minuuttia. Keskeytyksineen voisi siis olettaa, että tunnissa valmistuu viisi kerrosta.
  • joka neljännellä kerroksella silmukoita tulee lisää 16 kpl, lisäyskerroksia on vielä edessä yhdeksän tai kymmenen, riippuen tuon viimeisen valkoisen raidan paksuudesta, joten silmukoita on tulossa lisää 144 tai 160, jolloin neulomisosuuden lopussa silmukoita olisi siis 608 tai 624.
  • Oletetaan, että keskimäärin neulon ensin viisi kerrosta tunnissa ja silmukoiden lisääntyessä enää neljä kerrosta. Lopussa voi olla, että tuntiin mahtuu enää kolme kerrosta. Jos kerroksia on noin 36 jäljellä, voisi olettaa, että ensimmäisiin 12 kerrokseen menisi vaikkapa 2,5 tuntia, seuraaviin jo kolme tuntia ja viimeisiin 12 kerrokseen jo neljä tuntia. Neulottavaa riittäisi siis näillä oletuksilla vielä noin 10 tuntia.
  • Päivästä riippuen uskoisin ehtiväni neulomaan ainakin kaksi tuntia per päivä, joten neulomisosuuden pitäisi olla siis valmiina perjantaina, tai jos oikein ahkera ehdin olla, jo torstaina. Sitten onkin enää reunuksen virkkaaminen, ja siihen menee mallista riippuen ehkä viisi tuntia. Sitten onkin enää jäljellä lankojen päättely ja peiton kastelu ja pingotus. Näillä näkymin valmista pitäisi siis olla ensi viikonloppuna, jos ei suuria yllätyksiä eteen tule.

Ensialkuun ajattelin, että voisi tehdä tiukkaa saada peitto valmiiksi 17 päivässä, mutta näyttää siltä, että urakka valmistuukin etuajassa. Sinänsä hassua, että peiton viimeinen neljännes vie luultavasti lähes yhtä paljon aikaa kuin se 75 % sitä ennen. Mutta sellaistahan se on, kun pyöreää neuloo.

Kuviakin puolivalmiista peitosta olisi, mutta ovat kamerassa. Niin ahkeraksi en sentään jaksanut ryhtyä, että olisin saanut kuvat siirrettyä, kun piti vain istua neulomassa.

****

Huomasin kävijälaskuristani, että alkaa 50 000 kävijän raja olla lähellä. Jonkin sortin arvonta lienee paikallaan, mutta palaan siihen illemmalla tai huomenna.