Tuumasin, että muutama kuvakooste ameriikan maalta pitäisi vielä saada aikaan, joten tässä seuraavaksi pieni vilkaisu Washingtonin kaupunginosaan nimeltään Georgetown. Ennen tutustumistamme siihen kävimme pienellä jokiristeilyllä katselemassa Washingtonin suurimmat nähtävyydet vesiltä käsin, ja koska laiva lähti ja rantautui juuri Georgetowniin, päätimme samalla käydä katsastamassa sen:

3745334203_041b4837ab.jpg

Georgetownin halki kulkee vanha kanava, jolla on aikanaan ollut suuri merkitys kuljetusväylänä. Kanava on edelleen käytössä, joskin lähinnä näytösmielessä. kanavalle on mahdollisuus päästä "risteilyllekin", mutta me tyydyimme ihailemaan sitä ihan silloilta ja rannoilta käsin. Kanavan laitamilla näki mm. tällaisia työnäytöksiä; eikös ole söötti aasi(nhoitaja)?

3746123192_4dfc91370b.jpg

Gedorgetownin talot ovat vanhaa ja hyvin säilytettyä rakennuskantaa. Osa taloista oli hyvinkin värikkäitä, nämä ovat siitä hillitymmästä päästä. Kaikenlaiset seinämaalaukset tuntuvat olevan amerikoissa suosittuja...

3745331279_1e33dbc677.jpg

 

Palveluissakin löytyy: haluatko kuulla tulevaisuutesi? Vai olisiko sievä virkattu pitsienkeli tarpeen tulevana jouluna? Poikkesimme Georgetownissa kirjakaupassakin: kolme kerrosta hyvinilmastoitua myyntitilaa, tummaa puuta ja tunnelmaa, kahvio ja mukavia tuoleja siellä sun täällä... Veljeni informoi meitä siitä, että amerikoissa kirjakaupoissa saa vapaasti jäädä lukemaan kirjoja, kukaan ei tule hätistelemään eikä tuijota murhaavasti. Kassallakin vain kysyttiin, että löysinko kaiken tarvitsemani hyvin... Jep, neulelehtihylly tuli tutuksi.

3746119856_b79e228705.jpg

Juuei, nämä eivät ole kirkkoja. Tai kenties ovatkin, Jumalan nimi vain on Mammona. Pari paikallista pankkia.

Georgetown on hyvin trendikästä ja kallista aluetta, kanavan varteen sijoittuva ostoskeskuskin oli uskomaton viritys: marmorilattioita, kullattuja kattokynttelikköjä, vihreäksi maalattuja rautakaiteita ja pronssipatsaita siroteltuna sinne tänne. Ja kauppoja tsiljoona. Itse Georgetown oli hyvin viehättävän näköinen vanhoine taloineen, mutta väkimäärä kadulla oli ahdistava. Onneksi oli se kirjakauppa, johon paeta hetkeksi.