Menee melkein hermot, kun aviosiippa oikein kunnolla on tänään saanut höynäyttää hyväuskoisia onnettomia aprillipiloillaan: esikoinen meni heti lankaan, kun isänsä heti aamulla kertoi, että eilisestä Jokerit-HPK -pelistä on tehty protesti Juuso Riksmanin liian suurien patjojen vuoksi... Ja kuulema aamun maalivahtijäillä samaan pilaan olivat höynähtäneet kaikki aivan joukkueenjohtajaa myöten. Herkkäuskoista väkeä tuo lätkäporukka... =)

Itse olen nauttinut tänään blogistaniassa pyöriessäni varsinkin Virkun aprillipilasta - nauroin ihan sikana, kun tajusin tulleeni huijatuksi... Kyllähän sitä ahkera virkkaaja voi olla, ja Virkusta melkein uskoisikin, että on yhden yön aikana tehnyt kaiken sen, mitä valokuvin esitteli, mutta itsekin jonkin verran virkanneena alkoi kieltämättä hiukan epäilyttää jossain vaiheessa - mutta myönnän surutta tulleeni huijatuksi.

Tämä ei sen sijaan ole ollenkaan pilaa: olen raatanut liki sormet verille yrittäessäni saada valmista aikaan, ja kyllä kannatti! Ensinnäkin, tässä surullinen tarina siitä, kuinka mörvelö astui piiriin tässäkin käsityöhuushollissa:

487714.jpg

Näin hienolta näytti tuo kuoronjohtajan syntymäpäivälahja juuri ennen pesukoneeseen menoa: nuottiviivasto on paikallaan ja kaikki hyvin valtakunnassa. Mutta sitten puuttui paha Mörvelöitse-noita peliin, huiskautti taikasauvaansa ja langetti pesukoneeseen ilkeän kirouksen:

487711.jpg
Ja voi kauhistus! Pesukone mylläsi tuon kauniin neuloksen rumaksi, tönkoksi suheroksi... Mutta satumme sankaritar ei jäänyt kirouksen kouriin vellomaan, vaan hän otti puikot esiin, neuloi piiitkän pätkän I-cordia ja huovutti sen. Tällä kertaa ilkeä noita ei ehtinyt loitsia konetta, ja nyöri tuli koneesta ulos vallan kelvollisena olkahihnana.

Niinpä sankaritar kaivoi esiin uskollisen neulansa, villalankaa ja ryhtyi töihin: Ja niin kuoriutui tönkköpahvista esiin jos ei nyt joutsen, niin ainakin ihan kohtuullisen näköinen laukku, Ruma Ankanpoikanen -laukku.

487718.jpg
Tämän aikaasaamiseen tarvittiin hieman harkkosaksia ja paljon kärsivällisyyttä, ja jonkin verran asiattomia ilmauksia, sillä terävänkään parsinneulan kiskominen moisen tönkköpahvin läpi ei ole sormille mikään miellyttävä tehtävä. Mutta laukku on valmis, eikä sitä enää pidä mörvelöksi kutsuttaman.

Muutakin valmista on tullut: äidin syntymäpäivälahjalaukku. Aikani kiinnityksiä pähkäiltyäni päätin, että pesuongelma on lahjansaajan, eikä antajan ongelma, joten ostamani napit päätyivät lähinnä koristeiksi. Lankana laukussa on vanha Novitan Jumbo Soft, ja neulemalli löytyi Barbara Walkerin oppaista. Laukku on neulottu pyörönä ja pohja on virkattu viimeiseksi. Rottinkikahvat Novitan mallistosta ja napit paikallisen kangaskaupan varastoista.

487702.jpg

Laukku paistatteli hetkisen päivää takapihamme kivellä poseeraten ystävällisen rennosti. Alla lähikuva neulepinnasta, joka on hyvin yksinkertainen: tiiviimpi pinta muodostuu siitä, että joka toisella kerroksella 2o, 2n - neuleessa nostetaan oikeat silmukat neulomatta lanka työn edessä.

487703.jpg

Näistä kahdesta työstä tulikin kunnon lähtölaukaus toiselle pudotuspelikuukaudelle: Lankaa sain näihin kulumaan 190 + 370 g eli yhteensä 560 g.

Ja sitten taas uusien projektien pariin!