Viikonloppu hujahti matkaillessa keskiseen Suomeen ja sisemmälle Savoon. Vanhin tätini täytti siis 80 vuotta perjantaina, ja tätä juhlittiin suvun voimin lauantaina. Minä muistin tätiäni juhlassa puheella ja runolla, sekä konkreettisesti lämmittävillä omatekoisilla lahjoilla:

Hattuhan on tässä blogissa jo esitelty, silloin Esikoisen päässä, mutta nyt hattu pääsi varsinaiselle käyttäjälleen sen kaveriksi tehdyn huivin kanssa. Malli on Lion Brandin nettisivuilta, ja mielestäni tuo Puron liukuvärit taas yhdellä erilaisella tavalla hyvin esiin. Lankaa meni 170 g. Tätini oli hyvin otettu ja iloinen, hän on itsekin käsityöihmisiä, ja erityisesti hän piti langan väreistä, sillä sattumoisin hänellä on juuri tuon tummemman vihreän sävyinen talvitakki. Puron värihän on Kanervikko.

Juhlat olivat lämminhenkiset ja mutkattomat, aivan kuten sukumme ja erityisesti sukumme vanhimman tyyliin kuuluu. Olemme tavattoman sukurakkaita ja ah, niin liikuttuvaisia karjalaisia, joten kyyneliltä ei voitu millään välttyä - eikä ollut tarkoituskaan. Uskon vakaasti siihen, että aivan samoin kuin kunnon nauru pidentää ikää, myös kunnon itku lievittää stressiä ja sitä kautta edesauttaa hyvinvointia ja myös sitä pitkää ikää...

Lapset tutustuivat taas vähän lisää pikkuserkkuihinsa, ja kummasti vain kemiat tuntuvat sopivan hyvin yhteen. Se on tavattoman hienoa.

***

Joutessani tuossa sitten nappasin kuvia jo aiemminkin valmistuneista töistä. Niin, just, pipoja.

Vasemmanpuoleinen on Zitronin Loftia, jota olen jemmaillut laatikossani jo jonkin tovin. Nyt vain tuli sitten sellainen fiilis, että on korkea aika pikkuhiljaa luopua näistä hinkulangoistakin. Lankaa kului 52 g ja puikot taisivat olla 5 mm. OIkeanpuolimmainen pipo taas on vuosikertaFaunaa, jota olen saanut Maartsilta. Päätin kokeilla tuohon päälakeen pientä piristystä sinne tänne kääntyilevien pikkusilmukoiden muodossa. Tämä pipo on muuten L-Ä-M-M-I-N... Lankaa kului 52 g 5 mm:n puikoilla.

Viikonlopun aikana tuli melkein valmiiksi yksi pipo, ja yksi Beipparin kaulaliinakin, mutta ovat vielä päättelemättä ja kuvaamatta, eli jatkoa seuraa sitten joskus.

***

Sain viime viikolla postissa ihanat sukat. Nupsukat. Kuvan voitte nähdä täällä. Ja vielä kerran kiitos Teisalle - olivat käytössä koko viikonlopun (no ei sentään tädin juhlissa, mutta muuten... )