Höyhenhuivini (Feather Stole) on nyt valmis, pingotettu ja ihana.

1690416.jpg

1690414.jpg

1690430.jpg

Malli: Feather Stole (Elizabeth Myers)
Lanka: Zitron Trekking Handart, väri Tundra
Koukku: 3,5 mm
Koko: 40 x 250 cm
Langan menekki: 195 g

Koukuttelin tätä muistini mukaan kymmenen päivää kaikkien muiden käsitöiden ohessa, eikä tällä varsinaisesti mitään dead-linea ollutkaan, kunhan halusin sen valmiiksi ensimmäisellä lomajaksollani. Huivista tuli varsin pitkä, eli muutama mallikerta vähemmänkin olisi voinut riittää, mutta olin ajatellut käyttää kaiken langan tähän ja siinä onnistuinkin. Virkkasin tämän ohjeesta poiketen 75 silmukalla, sillä arvelin näin ohuesta langasta tulevan liian kapoisen huivin ohjeen alkuperäisellä 55 silmukalla.

Nyt on työn alla kesähattu, josta toivon tulevan sopivan veljeni "kaaliin". Mallin alkutahdit otin Novitan kesälehdestä, mutta enimmäkseen kyse on omasta improvisaatiosta ja "jammailusta"... =)

****
On toistaiseksi vielä näyttämättä, mitä veljeni oli tuonut minulle tuliaisiksi. Tämä paketti oli odottamassa, kun palasimme mökiltä. Olihan minulle toki myös yksi Jethro Tullin levykin, mutta siitä en ottanut kuvaa...
1690423.jpg

Kuva on ihan hullusti kallellaan, mutta paketissa on siis Knifty Knitterin pitkiä loomeja eli neuleharppuja. Minulla on jo ennestään muutama pyöreä loomi, mutta halusin kokeilla näitäkin, ja JoAnnin nettikaupasta tällaisen katselin veljeni hankittavaksi. Vielä en ole kokeilemaan innostunut, mutta eiköhän se tästä, jossain välissä sitten.

Uusista välineistä puheenollen, onko joku saanut oman neulemyllynsä tai neulesamponsa toimimaan kunnolla? Teen ilmeisesti jotain ihan perusteellisen väärin, sillä yritykseni tuottaa neuleputkea päättyvät vain langan sylttääntymiseen järkyttäväksi sutturaksi myllyn sisään ja ohimosuonten asteittaiseen paisumiseen verenpaineen kohotessa... =( Toistaiseksi ei ohjeiden lukemisesta ole ollut mitään hyötyä, joten jos jollakulla olisi hyviä käytännön neuvoja, otan niitä kiitollisuudella vastaan.