Piti vielä käväistä täällä pikaisesti kertomassa, että lykkäsin tuon kännysukan korjatun ohjeistuksen myös tuonne omiin neuleohjeisiini.

Tänä aamuna kävi hupaisa moka: ajoin nimittäin viikonloppuna niin monta kertaa meiltä tuonne Nummelan keskustaan, että tänä aamuna, kun piti ajaa suoraan ihan Espoota ja työpaikkaa kohden, niin käännyinpä taas Nummelan suuntaan. Ihan automaattisesti. Onneksi tajusin mokani heti, joten saatoin vain käydä kääntymässä huoltoaseman pihassa ja palata oikealle reitille. Mutta kyllä nauratti autossa.

Muuten työmatka olisi ollut mukava, mutta Tuomarilan liittymän jälkeen ohituskaistalle liimaantui alle satasta ajava Peugeot-farkku, jonka kuski ei ilmeisesti ollenkaan muistanut taustapeilin olemassaoloa. Näkyi olevan toinen takaovikin auki, joten liekö ollut täysin selvinpäinkään koko kuski. Välkyttelin valojakin, mutta ei ollut toivottavaa vaikutusta. Omasta taustapeilistäni näin, että takaa lähestyi huimaavaa vauhtia toinen auto, joka ei tyytynyt seisoskelemaan minun takanani vaan pyyhkäisi ohitsemme oikealta täpärästi toisella kaistalla ajelevan kuskin nenän edestä ja tuhatta ja sataa ohitsemme kaahaten. Näkyi oleva farmari-Audi, joka sitten kenkäisi vauhdilla näkyvyysalueeni ulottumattomiin.

Edessäni körötellyt äijäkin sitten ymmärsi lopulta siirtyä pois edestä, ja sain ajella loppumatkan ilman uusia ärsytyksiä, kunnes pääsin kehä ykköselle, ja sain huomata, että se sama kaahari-Audi olikin edessäni. Eipä ollut liiemmin sillekään sedälle hyötyä kaahailustaan... Lisäksi sain todetan, että vaikka Audi on hieno, iso ja varmasti kallis auto, ei siinä kuitenkaan ole edes suuntavilkkua vakiovarusteena. Tai sitten oli setä voittanut ajokorttinsa arpajaisista tai jäänyt auton manuaalista selvittämättä, että missä kohtaa se vilkku nyt sitten oikein onkaan. Arvoin joka risteyksessä perässä ajaessani, että minneköhän päin sitä ollaan menossa, ja laskin yhteensä neljä käännöstä, joista yhdessäkään sitä vilkun kytkintä ei sitten löytynyt. Onhan se toki mukava antaa toisille autoilijoille pientä päänvaivaa...

Mutta aurinko paistaa edelleen, ja Kuopukselta on kipsi poistettu perjantaina, joten hän pärjäilee nyt yksinään koulutaksiin. Sitäkin on mukavampi odotella, kun kahdeksan tienoissa on jo pikkuisen valoisampaa!

Hyvää työviikkoa itse kullekin!