Kuopuksella on huoneessaan uusi, varsin meksikolaistyylinen verhokappa:

1504038.jpg

1504041.jpg

1504047.jpg

Väri-iloa ainakin piisaa... Tämä on erilaisten puuvillalankojen ja -sekoitteiden jämistä tehty työ, lankaa siihen kului kaikkiaan 320 g ja mallihan on tietysti omittu omasta Pelagia-huivistani soveltaen. Virkkasin aina kaksi kerrosta samalla värillä, alareunaan jätin ketjusilmukoista koostuvat hapsut ja yläreunaan virkkasin joka toisella värillä ripustuslenkin. Kun verho oli riittävän pitkä, kiristin vain ketjusilmukkaketjut kunnolla ja leikkasin aloitus- ja lopetuslangat pois. Pingotellahan tämän olisi vielä voinut, mutta halusin mieluummin tiiviimmän pinnan, jossa värit sulautuvat toisiinsa. Eri väriryhmiä erottamaan ja kappaa jaksottamaan virkkasin väleihin valkoisella langalla pari kerrosta.

Värejä en juurikaan suunnitellut, otin aina korista kulloisenkin käsittelyssä olevan väriryhmän seuraavan langan jokseenkin summanmutikassa. Mutta tällä virkkaustavalla värit liukuvat kauniisti toisiinsa, ja pienet kontrastit vain rytmittävät hommaa paremmin.

Tätä oli mukava tehdä, joskin tämä on selkeästi kotona tehtävä käsityö - ei kukaan jaksa mukana raahata kaikkia noita jämälankakeriä... Kerran tätä piti jopa purkaakin, kun huomasin jostain syystä verho kaventuvan koko ajan... =) Sattuuhan sitä, vanhallekin tekijälle lapsuksia toisinaan!

Tästä voisi vielä soveltaa lisääkin: verhon alareunaan voisi hapsujen sijasta tehdä vaikkapa ketjusilmukkalenkit, ripustaa niihin ajoittain pienet helmet koristeeksi tms. Tai tällä mallilla voisi virkata kauniin kaitaliinan pitkittäissuuntaan (kuin pitkän ja leveän huivi) tai poikittaissuuntaan ja tehdä samalla pienet koristevirkkaukset vaikka reunoihin hapsujen sijasta. Monenlaista voisi tehdä! Tai virkata aina vain yksi kerros samalla värillä, jolloin voisi hyödyntää varsin lyhyetkin langanpätkät. Tai...

***
Ja tässä otos akvaariomme asukeista - liikkuvia kaloja on siis TOSI VAIKEA saada kuvattua...

1504053.jpg

Taustalla näkyy neljä kardinaalitetraa ja etualalla Pasianna, taistelukala. Kardinaalitetrojen nimet ovat siis Dwight (Helminen), Jarkko (Immonen), Tuomas (Pihlman), Kalle (Kaijomaa) ja Ville (Mäntymaa). Jossain muualla kuin kuvassa lymyilee myös imumonni Sinuhe (Wallinheimo). Ai kuinka niin meillä on huushollissa lätkähulluja????