Otsikolla ei sitten ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä tämä postaus sisältää. Tilkkutäkki voisi olla kuvaavampi sana, tai sitten pitäisi lykätä niin monta määrettä, että tila loppuisi. Ei jaksa. Menen siis ytimeen. Asian.

Tallinna:

3814847363_249b22f2ae.jpg

Katselen Tallinnassa aina taivaisiin. Kattojen ja kirkkojen kaupunki.

3815664804_168796085e.jpg

Bongasin kotimaan lipun, ihania värejä ja yksityiskohtia, ja lisää kattoja...

3815671824_1ffc9db2d7.jpg

Ja Kumun. Taidetta. Tai sitten ei. Nykytaiteen osastojen näyttelyt olivat - häiritseviä. En keksi muutakaan sanaa. Ikuisesti ihmettelen, miksi nykytaide on niin vihaista. Onko maailma tosiaankin niin väärälleen keikahtanut? Vai ovatko taiteilijat vain minua niin paljon herkempiä vaistoamaan arkisten asioiden takana piilevän vihan ja angstin? Mene ja tiedä, mutta sen voin sanoa, etten ainakaan jäänyt välinpitämättömäksi, lienee siis ainakin jossain määrin tämäkin taide tavoitteensa saavuttanut.

Ja olisi sittenkin pitänyt ostaa ne tennarit. Damn.

Tuliaiset:

3814864449_0ef70c63c9.jpg

Kaikkea ei voi näyttää, sillä syksy on salaisuuksien aikaa...

***

Ja sitten jotain aivan muuta: käsitöitä.

3814788239_e6fc1eaa99.jpg

Tässä on nyt se eläköityvän työkaverin lahja - sarja golfmailojen suojuksia. Annoin nämä reissussa, ja väritkin osuivat ilmeisesti ihan sattumoisin kohdalleen, sointuvat kuulema hyvin golf-vaatetukseen. Hyvin arvattu, siis. Mailoja ei ihan noin montaa kuulema ole (yksi on ylimääräinen), mutta kuulema tulikin sitten hyvä syy ostaa uusi maila... Silmänisku

Lankana on seiskaveikkaa. Vasemmanpuoleisimmassa tummansinistä ja itse koolattua turkoosia, seuraavassa kirkkaan vihreää (kuva valehtelee) ja sinistä, sitten syksyn uutta raitalankaa ja neljännessä ompunvihreää ja kirkkaansinistä. Yhteensä näihin lykkääntyi lankaa 206 g eli keskimäärin 51,5 g jokainen. Näitä oli mukava tikutella mökillä iltaisin, kun telkkaria katseli. Malli on omasta päästä, mutta vähän neuvoja otin jostain netistä löytyneestä mallista, kun ei tuo golf kuulu omakohtaiseen kokemuspiiriin lainkaan.  Tuossa vasemmanpuolimmaisessa on kirjoneuletta, mutta muissa kolmessa olen käyttänyt pintaneulemalleja, joissa nostetaan silmukoita neulomatta. Raitalankaiseen pääsi Ailin lapasistakin tuttu malli, muut ovat peräisin Barbara Walkerin opuksista.

3815641982_421ec3cb26.jpg

Tällainen huivi lähti Tallinnaan matkakäsityöksi. Kovin pitkälle se ei edennyt, sillä väliin tuli tämä:

3814837983_a1a1bccc0e.jpg

Liann Longadista ostettu Jil Color pääsi heti paluumatkalla koukulle, kun aloin tehdä äidilleni uutta huivia. Väritkin taas valehtelevat minkä ehtivät, liian tumma kuva, mutta kaipa jotain käsitystä saatte.

Reissussa tuli valmiiksi myös yksi sählypallopussi, mutta se jäi kuvaamatta. Ehkä muistan sen joskus vielä ikuistaa...

3815650840_49533ea321.jpg

Niin, lankaostokseni eivät ole rajoittuneet Tallinnaan. Tässä sulassa sovussa viimeisimpiä Tapion kaupasta tilattuja sekä paikallisesta halpahallista hankittuja... kun ei sitä lankaa kuitenkaan koskaan riittävästi tarpeeksi ole...Kieli ulkona

***

Nyt tarttis mennä hetkeksi telkkarin ääreen ja sitten nukkumaan. Alkuilta hupsahti yhteen kokoukseen, ja kotiin päästyäni keräilin vattupuskista taas kypsät marjat pakastimeen. Sitten keräsin vielä karviaisia, ihan syötäväksi. Niitä napsimaan ja varmaankin punaista huivia neulomaan, mars!