Omasta pannumyssystäni innostuneena päätin jatkaa valitsemallani uralla: tuumasin, että äitini varmaankin tarvitsee pressopannulleen lämmittävän myssykän. Kaivelin siis jämälankakorista keltaisia ja ruskeita jämiä, mielessä siinteli vallan retrotyylinen toteutus. Kesken kaiken sain sitten paremman idean: miksi turhaan tehdä vain yksi pannumyssy, kun samalla rahalla ja vaivalla voi värkätä niitä kaksi???!!! Ja siitä se idea sitten lähti...

Näette tässä aivan tavallisen pannumyssyn...

Ja tässä samanlaisen, aivan tavallisen pannumyssyn.... siis kaksi pannumyssyä!

Haa, siinäpä se temppu olikin. On vain yksi myssy.

Ja sillä kaksi puolta!

Mammakin voi nyt sitten vaihdella kahvipöydän ilmettä kiepauttamalla myssyn mieleiselleen puolelle. Ja kuten muistatte, langanpäitähän tässä työssä ei päätellä!

Myssykkään upposi erilaisia jämiä 130 g, ja komeuden kruunuksi virkkasin molemmille puolille koristeeksi kukkaset, joiden keskelle ompelin vielä kirpparilöytöhelmet myssyn nostelua varten. Kyllä nyt kelpaa!

Lasinalusia syntyi lauantaina hautajaisreissulla virkaten vallan kuuden kappaleen sarja. Löysin jostain varaston hämäristä keränlopun Brillaa, ja reunukset virkkasin Violan jämästä. Molemmat kerät ovat nyt historiaa. Alusissa on lankaa 38 g.

***

Muuten ilta on ollut ns. "rattoisa". Kuopuksella on huomenna nokkahuilukoe. Arvaatte oikein, olen kuullut aika monta kertaa epävireisen version vanhasta tutusta kipaleesta "Satu meni saunaan". PIdättäydyn enemmistä kommenteista, mutta ihan pakko on sanoa, että toisinaan sitä toivoisi, että olisi vähän huonokuuloisempi...