Olen nyt sitten virallisesti nyrjähtänyt pahasti. Siis lätkässä. Tai siis nyrjähtänyt lätkään. Ikikuunapäivänä en olisi uskonut, jos joku olisi minulle sanonut, että nousen klo 4.30 aamuyöstä, kesken makeimpien unieni katsomaan lätkää, eikä edes maajoukkuelätkää, vaan NHL:n finaalia. Mutta näin vaan kävi... *kohauttelee olkiaan* Jos joku nyt haluaa kutsua valkotakkiset sedät paikalle, niin siitä vaan... =) Oli se sen arvoista, nähdä kuinka Teemu Selänne vuodattaa onnenkyyneliä... *onnea!*

--------

Olen myös nyrjähtänyt minulle uuteen kesälajiin. Esikoisen kanssa pelataan etupihalla harva se päivä frisbee-golfia. Tosin rata on aavistuksen verran yksitoikkoinen, pihan toisesta päästä toiseen (matkaa tulee kuitenkin ehkä 100 metriä), mutta kyllä siinä saa aikansa kulumaan.

---------

En ole pitkään aikaan lukenut oikeastaan mitään, kaikki vapaa-aikani tuntuu kuluvan käsitöiden merkeissä. Mutta ihan viikon sisällä olen saanut loppuun kaksi kirjaa: Lauren Weisbergerin Paholainen pukeutuu Pradaan (alkukielellä) ja Jarkko Sipilän Mitään salaamatta. Weisbergerin teos oli omassa lajissaan ihan nautittava juttu, muotimaailman nimien pudottelu ja merkkivaatteiden vilinä muistutti minuakin siitä, että jossain on maailma, jossa merkillä, hinnalla ja koolla on oikeasti väliä. Mutta toisaalta - yhtäkkiä tajusin, kuinka mukavaa oikeastaan onkin elää piittaamatta tuollaisista asioista.

Jarkko Sipilää tykkään lukea, enkä pelkästään siksi, että olemme käyneet samaa koulua, samaan aikaankin... Jarkko kirjoittaa sujuvaa tekstiä ja aihe on järkyttävä ja kiehtova yhtä aikaa. Todellakin, mitä suojaa Suomessa on lainkuuliaisella henkilöllä, jos rikollinen päättää kostaa vankilaan päätymisensä? Ja vaikka kirjassa ei oikeasti tästä puhuttukaan, sivuttiinpa aihetta vain, mitä suojaa on Suomessa henkilöllä, joka tarvitsee turvaa väkivaltaiselta puolisolta? Totuus on, että suojeltavasta tulee uhri ja todellinen vanki, pelkonsa vanki.

---------

Eilen illalla en kyennyt ajattelemaankaan käsitöitä, sillä jouduin lähtemään töistäkin aikaisin todella kiukkuisen päänsäryn takia. Oma vikani, tosin, sillä luulen säryn olevan peräisin toissailtaisesta "savumyrkytyksestä". Yritin nimittäin polttaa leivinuunissa lojuneet paperiroskat - lopputuloksena oli hyvin savustettu huusholli. Tulipahan taas todistettua, että olen pohjimmiltani kaupunkilaistyttö. Mutta joka tapauksessa, iltapäivän nukuin ja alkuilta kului lapsia viihdyttäessä aviosiipan pitäessä tiekokousta takaterassilla. Päänsärky oli vaimentunut, mutta ei loppunut täysin. Ennen nukkumaanmenoa kaivoin kuitenkin viimein esiin yhdet "ihqulangat", joita olen säästellyt ja toivonut löytäväni sen *täydellisen* ohjeen niitä varten. No, ei ole tullut täydellistä vastaan, joten päätin, että on aika tehdä jotain, oli se sitten täydellistä tai ei. Hihattimesta on ollut viime aikoina pula, joten sitä sitten ryhdyin neulomaan, omasta päästä mallia luoden. Lanka on ihanaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri, sen värit saavat minut autereisen onnelliseen olotilaan, joten tulipa mallista sitten millainen tahansa, noihin väreihin aion kietoutua aina tilaisuuden tullen.

---------

Viimeksi naurattivat nämä vitsit:

Mitä yhteistä on blondilla ja Ikean huonekaluilla? - Hyvännäkoisiä, mutta heti kun viet ne kotiin, jalat leviää ja huomaat että ruuveja puuttuu...

Karjalaiset naiset olivat tutustumassa Niagaran putouksiin. -Tässä ovat kuuluisat Niagaran putoukset, opas selitti, ja jos arvon rouvat ovat hetken hiljaa, niin kuulemme veden kohinan.

Minähän olen 100 % karjalainen - mutta en blondi.