Perjantai 13. päivä. Toistaiseksi mikään ei ole ainakaan erityisesti mennyt pieleen. Minulle tämä päivä on todennäköisesti ihan hyvä päivä: palkkapäivä, viikon viimeinen työpäivä, lasten hiihtoloman alkamispäivä ja mitähän vielä?

Muutenkin olo on oudon kiva: eilen sain uudet hiukset ja flunssa/poskiontelotulehduskin lienee jo siirtymässä pikkuhiljaa taka-alalle. Tosin tänä aamuna taas aivastutti ja nenä vuotaa, mutta eipä välitetä pienistä, kun ei ne pienetkään meistä...

Tällä hetkellä on muuten vielä neljä tuntia ja 13 minuuttia aikaa osallistua arvontaan, joten jos et vielä ole sitä tehnyt, niin hopihopi, skrollaa pari postausta alaspäin ja pistä kommenttia.

Ajattelin näyttää vähän kuvia. Valmista täällä ei ole kuin nämä:

Ihan vallan pölypalleropari! Lankoina valkoinen Isoveli, valkoinen Helen ja Tango Fani (luulisin), kulutus huikeat 66 g yhteensä.

Jos joku haluaa tehdä itselleen tällaiset siivouskaverit, niin tässä resepti:

Tarvitset n. 50 g hapsulankaa sekä  saman verran jotain sopivaa villasekoitetta tai akryylihirvitystä. Näihin kannattaa käyttää kaikki mahdolliset langanloput, hapsulangan seasta ei tuo pohjalanka juuri erotu.

Pölyhanskassa on 24 silmukkaa, olen luonut ne kolmelle sukkapuikolle (6 mm). Jos käytät pohjalankana jotain ohuempaa kuin isoveljeä, voit tarvittaessa lisätä muutaman silmukan.  Neulo ensin 6-8 kerrosta 2o, 2n ribbiä pelkällä pohjalangalla, sitten liitä mukaan hapsulanka ja neulo sileää oikeaa kätesi koon mukaan. Sovita pölyhanskaa, ja jos pituus yltää jo keskisormesi kynteen asti, voit aloittaa kavennukset: neulo 2o yhteen, kunnes sinulla on jäljellä enää muutama silmukka, napsauta langat poikki, pujota ne silmukoista läpi, kiristä ja päättele langat. Valmis!

Pölyhuiskaa varten olen luonut joko 15 tai 18 silmukkaa molemmilla langoilla ja neulonut sileää oikeaa putkena n. 15 - 20 cm, sitten kavennukset ja päättelyt samoin kuin pölyhanskassa ja valmista on!

Siinäpä se. Pölyhanskassa toimii hapsulanka kuin hapsulanka, mutta pölyhuiskassa pitkäkarvaisemmat hapsulangat toimivat parhaiten. Itse käytän pölyhanskaa niin, että kuljen hanska toisessa kädessä ja sumutinpullo toisessa pitkin huushollia, ja kostutan hanskaa pienellä vesisumulla ennen pölyjen pyyhkimistä. Hyvin pyyhkii!

Kaikki alkuviikosta aloitetut ovat edelleen keskeneräisiä, mutta tällaisia niistä on tulossa:

Vironvillasta olen virkkaamassa omalla mallillani taas yhtä huivia. Nuo pitkät väriliu'ut ovat hyvännäköisiä myös virkatussa pinnassa, vai mitä sanotte? Langan virkkaaminen tosin on tuskaista, sillä soljuvuudesta on turha puhua, lankaa saa koko ajan olla nykimässä ja kaikki roikkuvat langanpäät kietoutuvat toisiinsa hetkessä. Huivi päätyi eilen illalla sellaiseen vaiheeseen, että seuraavaksi pitää kehitellä siihen jonkinlainen reunus. Luulen, että tällä kertaa tavoittelen mahdollisimman minimalistista ilmettä.

Kummipojallemme olen neulomassa seiskaveikan Jättiraidasta sekä siihen sopivista vaaleanvihreästä ja vaaleansinisestä seiskaveikasta torkkupeittoa. Tätä sopii tikutella menemään telkkarineuleena, kun käsiinsä ei juuri tarvitse vilkaistakaan, senkun vain neuloo. Tosin joka toisella kerroksella on muistettava tehdä kymmenessä kohdassa langankierrot, mutta siinä kaikki. Jättiraitakerä loppui jo, ja siirryin tekemään vaaleanvihreällä, joten hyvää tahtia etenee tämäkin. Viikonloppuna on ehkä jo valmista...

Siinäpä ne. Mielessä olisi monenlaista muuta, pitänee viikonloppuna tarttua myös paksumpiinkin lankoihin, että saa grammasaldoon jotain edistymistä. Näistä kahdesta työstä kun ei hurjia grammamääriä irtoa, ja tavoitteessani pysyminen vaatii nyt pientä tahdin kiristämistä.

Palaan arvontaan ja sen voittajiin sitten illemmalla. Pysykää kanavalla!