Tässä blogissa ei ole uutinen se, että on valmistunut pipo. Tai kaksi. Uutinen kai olisi, että täällä olisi valmistunut pusero. Ei siis uutisia tällä kertaa... Pusu

Sen sijaan pipoja.

Kuopus, neitonen, halusi myös Nups-fanipipon, tykkäsi jo valmiista Tychuksesta ja sai sen. Mutta halusi siihen korvaläpät. Ja sai sitten nekin.

Langankulutusta tuli tämän pipon saldoon lisää 6 g. MIelessä kävi, että olisi nuo korvaläpätkin voinut tehdä samaan malliin kuin piponkin, mutta neiti halusi yksiväriset siniset ja minä halusin neuloa ne suoraan alareunasta poimituille silmukoille. Siksi tällainen ratkaisu. Äiti ja lapsi ovat tyytyväisiä ja voivat molemmat hyvin.

Kun Esikoinen näki, että pikkusisko sai Tychus-fanipipon, hän halusi myös. Pidemmän. Ei korvaläppiä. Ja sai.

Muikea ilme johtuu siitä, että lätkäkaveri oli meillä katsomassa peliä ja riemua riitti, kun meikä komensi Esikoisen kuvausmannekiiniksi.

Tässä on lankoina seiskaveikkaa ja Maijaa, 3,5 mm:n puikoilla neulottuna ja lankaa kului yhteensä 48 g. Silmukoita oli enemmän kuin ohjeessa, taisi olla 46.

Suosikkimalleissa kun liikutaan, päätin viimeinkin kokeilla Jared Floodin eli Brooklyn Tweedin suosittua mallia Turn a Square. Nups-variaatio teemasta:

Lanka on Gjestalin Jannea, 4 mm:n puikoilla tikuttelin ja lankaa kului 46 g. Hämmästyttävää, sillä täydestä kerästä jäi vain muutaman metrin mittainen pätkä, ja onhan tuossa kolme kerrosta keltaistakin, mutta silti jäi noin paljon alle 50 gramman.

Tämän mallisia Nups-pipoja olen ajatellut neuloa joukkueen valmentajille ja huoltajille - tosin ensin pitää saada aavistuksen laajempi testiryhmä kuin siippa, joka tykkäsi muuten, mutta tämä nimenomainen pipo on kuulema liian pitkä hänelle. Argh! Miehellä on ympärysmitaltaan pieni mutta pitkänomainen pää, ja nimen omaan se mielessä tikuttelin tähän sentin verran ylimääräistä pituutta ohjeeseen verraten. Mutta ehkä joku isopäisempi kokee tämän enemmän omakseen.

***

Ja sitten jotain aivan muuta. Tapahtui tosielämässä, kun eilen illalla kävin kommentoimassa Länskäri-neulojien blogiin:

Kerrankin toimi ajatus ja oli kamera käden ulottuvilla. Totuus on joskus tarua ihmeellisempää. Kieli ulkona