tai ihan mitä tahansa. Kunhan nyt jotain on sanottu otsikossakin.

Eilen oli hyvin harvasanainen päivä, eikä tänäänkään ole mitään ihmeitä luvassa. Mutta kerronpa nyt kuitenkin: lapset palasivat Espanjan reissultaan varhain tänä aamuna. Suosiolla annoin aviosiipan mennä yksin pesuetta vastaan, sillä autoomme mahtuu laillisesti vain viisi henkilöä. Päätin odotella heitä valveilla, mutta kun kello räpsähti jo likellä yhtä, en enää jaksanut, vaan menin petiin ja ehdin jo nukahtaakin, ennen kuin kuopus säntäsi hirmumyrskyn lailla äidin kainaloon. Ja perässä esikoinen, joka oli puhkiväsynyt. Nousin ylös sen verran, että ehdin osallistua peittelyyn ja selänrapsutteluun, ja hiivin sitten takaisin sänkyyn.

Tänä aamuna nousin kohtuullisen hyvissä ajoin ehtiäkseni kouluun, mutta myöhässä pääsin lähtemään kuitenkin. Ja nyt olen koulussa, enkä ymmärrä mistään mitään. Saas nyt sitten nähdä, tuleeko tästä enää koskaan mitään, tosin toivossa elän edelleen.

Eilen illalla nautiskelin olostani vielä hetken ilman lapsia. Istuin sohvalla ja neuloin kaarrokepuseron ensimmäistä hihaa, välillä piipahdin blogistaniassa ja sitten taas neuloin. Hiha on muutamaa kerrosta vaille valmis. Lehtimetsään en sitten eilen koskenutkaan, sillä päätin neuloa tuon puseroni valmiiksi tänä viikonloppuna. Lehtimetsä tuntuu edistyvän aina yhdellä mallikerralla huimasti, mutta kyseessä on ikävä kilpailutilanne: molemmat keskeneräiset käsityöni vaativat käyttöönsä 5,5 mm:n puikkoja, ja ainoat addini ovat nyt kiinni puserossa, ja Lehtimetsä ei enää oikein mahdu suorille puikoille... joten täytyy ensin tehdä pusero pois, että saa huivin addeille. Näin se käy.

Tänään tosin on tarkoitus mennä syömään opiskelukavereiden kanssa heti koulun jälkeen, joten tänä iltana ei ehkä suurta edistymistä neulerintamalla tapahdu. Tarkoitus on kuitenkin mennä kohtuullisen ajoissa kotiinkin, että ehtisi vähän lastenkin kanssa seurustella. Tänä aamuna en kuopusta ehtinyt käydä kuin vähän unista päätä silittelemässä...

The children are back from Spain, tired and cranky. They came home around one o'clock and I managed to get up (I was already sleeping) to chat a bit and help with the evening routines. The night was a bit short, because I had to get up early this morning and come to school. I've been away for a month, I've missed three tests and I'm completely out of everything. I hope I can catch up with all the others at some phase.

In the evening I enjoyed myself, spending time without the children. I sat on the sofa and started knitting the first sleeve to my pullover, and almost managed to finish it, too. Lehtimetsä-shawl remained untouched yesterday. These two pieces have a duel: they both require the use of my 5,5 mm addis, and unfortunately addis are reserved for the pullover at the moment. I need to finish it first and then go on with the shawl, which is already too long to be knitted on the straight needles.

No knitting today, not even later on, because I have a dinner date with my student colleagues right after school, and when I go home, I need to spend some time with the children. My daughter was still sleeping when I left, and his brother was a bit too cranky to discuss with...