Ajattelin viimeinkin rykäistä tänne muutaman kuvan... istukaahan mukavasti, niin aloitetaan:

Viime kesänä värjäilin lankoja Kool-aideilla, ja yhdestä Nalle-kerästä sukeutui perin hempeä pinkki. Siitä sitten virkkautui tällainen herkkä huivi. Malli se oma, hieman taas muunneltuna, koukkuna 4 mm Addi ja lankaa kului 142 g eli kerästä jäi hyvin pieni nöttönen, joka sekin jo lähti muille maille käyttöön.

Sitten neuloin taas yhden piposen, tämäkin on kool-aidilla hieman tummemman violetiksi värjättyä Bostonia. Vaaleammasta tgupsusta näkee, mikä oli alkuperäinen väri. Puikot 8 mm ja lankaa kului 70 g.

Pipolle piti tehdä kaveriksi vielä yksi Wham Bam, tämän raidoitin alkuperäisellä ja värjätyllä langalla. Puikot 8 mm ja painoa 86 g.

Näitä Wham Bameja on niin kiva tehdä, että neuloin yhtenä iltapäivänä itsellenikin yhden lisää: lankana Gedifran Lordana Boucle, joka on buklee-langaksi ihan jumalaista - ihanan villaista ja kevyttä ja lämmintä ja pehmeää eikä yhtään hankalaa neuloa! Tämän neuloin 7 mm:n puikoilla ja lankaa siihen upposi 82 g.

'

Tähän pipoon käytin yhtä ikivanhaa Novitan paksulankaa, jonka nimeä en enää edes muista, enkä jaksa kaivaa esiin vanhoja lehtiä katsoakseni nimen. Joku Pop plussa tämä taisi olla. Ehkä tällekin vielä käyttäjä löytyy, mutta ei tämä minua itseäni miellytä. Lankaa sain kuitenkin tähän kulumaan 134 g, aj kun tämän sain valmiiksi, pakkasin loputkin tästä langasta siihen kassiin, johon olen kerännyt pois lahjoitettavia lankoja. Ugh!

Tästä pipasta tuli onnistuneempi. Lankana Novitan Woolia ja Annia yhdessä, ja pipolla painoa 92 g. Puikot taisivat olla 6 mm:n Addit.

Pipokausi vain jatkuu: Tässä käytin pois kaksi jämäkerää Isoveikkaa, puikot 5 mm ja lankaa kului 72 g.

Isoveikkaa, nyt grafiitinharmaana. Puikot 5 mm ja lankaa kului 74 g.

Ja sitten viininpunaista Isoveikkaa. Puikot 5 mm ja lankaa kului 78 g.

Niin, ja tässä on oikea kuva siitä piposta, jonka neuloin jo aikaa sitten - varsinainen raportointihan meni samasta langasta tehdyn samanlaisen pipon kuvalla....

***

Ravelympialaisten ensimmäinen WIP-tanssiteos on nyt sitten valmis. Syyskuussa 2007 neuloin tähän peittoon ensimmäiset silmukat, ja valmiit palat odottivat kokoamista melkein kaksi vuotta, mutta kyllä kannatti:

Tyttären Väritä minut! -peitto on viimein valmis....

Tähän on käytetty 825 g seiskaveikkaa ja Jussia, puikot olivat 4 mm ja ommeltavaa saumaa oli sitten noin viisi metriä tai ehkä enemmänkin... Että syy siihen, miksi tähän meni niin kauan, lienee ilmiselvä.

Muutenkin ravelympialaiset sujuvat ihan kohtuullisesti, toisin kuin varsinaiset olympialaiset Suomen kannalta katsottuna. Näinköhän tuo Peetu Piiroisen mitali jää ainoaksi koko geimeistä? Toinen WIP-työ eli musta neulehuivi on kuivumassa pesuhuoneessa, kolmas WIPpi eli musta neulejakku isoveikasta on eilisestä alkaen edennyt sekin, ja tyttären Teddy-villapuserosta on valmiina vartalo-osa ja toinen hiha, joten on ihan mahdollista, että kaikissa lajeissani pääsen maaliin...