Kuopukselle piti vielä se yksi pipo väsätä. Elän toivossa, että nyt on perheen pääosaston lämpimyys tulevana talvena (vai tuleeko sitä?) varmistettu.

3016200467_2b7ab2b32a_m.jpg3016200447_9371d936ea_m.jpg

Malli: omasta päästä. En muista enää edes silmukkamäärää... Resori 1o, 1n ja oikeat silmukat kiertäen neulottuina, pipo-osassa n. joka 6. kerros nurjaa oranssilla, muuten sileää mustaa. Päälaella vielä pieni oranssi pyörylä.

Langat: Aikans vanha Novitan Merino (Woolin edeltäjä), jota olen joskus muinoin ostanut pussilankana. Tähän upposi nyt viimeinenkin nyssäkkä, aiemmin syksyllä neuloin tästä ne omat sniikkerini. lisäksi mustaa Novitan Floricaa, yhteensä 42 g.

Puikot: Addin 3 mm (kai)

Kohtalo: Neiti veti päähänsä ja ilmoitti, että nukkuu tämä päässä. On edelleenkin muotoilematta, vaikka valmistui jo viikko sitten, mutta on niin kovassa käytössä, että hyvä kun sai kuvattua.

3016200405_caa79c60ae_m.jpg3016200425_56df16e8f8_m.jpg

Malli: Vilman Lohikäärmehuivi omin modifikaatioin. Neuloin kaikkia resoriosuuksia korkeammiksi kuin ohjeessa, ja tein liehukkeista leveämät sekä jokaisesta eri mittaisen.

Lanka: Novitan Teddy, jota kului 275 g

Puikot. Addin 7 mm

Kohtalo: Punainen ei yleensä ole värini, eikä minulla oikeastaan ole edes takkia, jonka kanssa tätä pitää, mutta äidiltäni lainatun keskiaikaisen puvun kanssa tämä oli upea asuste isoveljen häissä, ja sai monia kohteliaita kehuja. Toivotaan, että edes jossain kuvassa vilahdan juhlapuvussani, niin saan laittaa tänne kuvan myös huivista in action. =)

***

Viikonlopun aikana tein itse asiassa kohtuullisen paljon käsitöitäkin siihen nähden, että olin lauantaina ylitöissäkin. Yksi hyshys-juttu valmistui, siitä kuvaa ja tietoja sitten joskus... ja viimeisimmän reissuhuivin sain viimeinkin otettua työn alle. Silmät ristissä ryhdyin lauantaiyöllä sitä neulomaan, kun muut hommat valmistuivat, ja seuraus oli sitten arvattava: sunnuntaiaamuna piti purkaa se, mitä yöllä olin saanut aikaan. No, nyt pätkää on jo tullut neulottua vuoronperään uuden, tekeillä olevan hupukkaan kanssa vuorotahtia, ja eiköhän tuo valmistu tänään tai huomenna viimeistään, ja sitten huivi pääsee jatkamaan matkaansa.

Lapaskuukin on edennyt jo näin pitkälle ilman, että olen vääntänyt ensimmäistäkään lapasta, saati sitten paria näytille. Jospa aloittaisi kevyesti neulomalla tai virkkaamalla muutaman pesukintaan arpajaislaatikkoon, sitten voisikin edetä vähän vaativampiin hommiin eli ihan kokonaisen parin tekemiseen... ;-)