Kotiimme on muuttanut uusi perheenjäsen... saanko esitellä: tässä on Lionel, Lionel Rytkönen.

574993.jpg

Lionel on siis puolileijona tai leijonapuoli, miten sen nyt ottaa... Lionelin äiti, Missu, on nimittäin ihan tavallinen oranssi maatiaiskissa, joka lähti nuorena tyttönä Helsinkiin piikomaan, kesämökkiläisten kotiin. Eräänä päivänä Missu, joka vietti vapaapäiväänsä naapurin Manta-kissan kanssa kiertelemällä ympäri Helsinkiä, tassutteli pahaa-aavistamattomana Korkeasaareen ja leijonähäkkien luokse... No, enempää ei tarvinne kertoa, sillä rakkaus syttyi silmänräpäyksessä. Kuumaa suhdetta kesti kuitenkin vain muutaman viikon, sillä  nuoren parin oli pakko todeta, että kultturierot vain olivat kertakaikkiaan aivan liian suuret. Missu lähti takaisin maalle, suremaan menetettyä rakkauttaan, mutta kuten kunnon Suomi-filmeissä konsanaan, lyhyellä rakkaussuhteella oli hedelmänsä: Lionel.

Nimensä Lionel on saanut sekä isänsä että 20-30-luvulla vaikuttaneen amerikkalaisen filmitähden Lionel Barrymoren mukaan. Kasvaminen yksinhuoltajaäidin lapsena maaseudulla ei aina ollut Lionelille helppoa, häntä kiusattiin varsin paljon hänen erikoisen ulkonäkönsä vuoksi, mutta kaikeksi onneksi Lionelilla on terve itsetunto ja lupsakka luonne... Nuoruusaikojensa kapinavaiheessa Lionel ajeli komean harjansakin irokeesimalliseksi, ja vaikka nuoruusajoista jo on jokunen tovi vierähtänyt, Lionel on irokeesissaan viihtynyt niin hyvin, ettei aio enää kasvattaa kunnollista leijonanharjaa laisinkaan...

574994.jpg

Ai miksikö Lionel meille tuli? No, hän halusi tulla morjestamaan vanhoja kavereitaan Neulapäätä ja Vihreetä Hirmua. Inttikavereita, nääs.