Ihanaa. nautin täysin siemauksin reilun viikon mittaisesta joululomastani. Eilen ja tänään olen siivonnut lankahuonettani, ja viimeinkin siellä alkaa näyttää inhimilliseltä. Edesmenneen hiirulaisen vierailusta löytyi ikävä kyllä vielä merkkejä, ja aika lailla tavaraa lensi muutenkin roskikseen. Kaikkea sitä tuleekin säästäneeksi! Vieläkin olisi varmasti varaa vähentää, mutta suuremman souvin teen sitten, kun työhuoneparakki otetaan käyttöön - siinä vaiheessa kaikki langat ja kankaat siirtynevät parakin puolelle samoin kuin askartelukamatkin. Mutta sitä mietitään sitten siinä vaiheessa.

HIFK-pipo oli saanut myönteisen vastaanoton, se oli synttärisankarilla päässä myös lauantaiaamuna, kun olimme koululla joulujuhlassa. Luokkakaverilla oli päässään aivan oikea ja aito HIFK-pipo, eikä tuo minun tekeleeni siitä kovin suuresti poikennut, vaikka en ole tuollaista aitoa tietääkseni koskaan edes nähnyt. No, esikoinen esitti sitten kainon toivomuksen, että hän saisi samantyyppisen JYP-pipon, ja kyllähän äiti nyt lapsukaiselleen pipon tekee, vaikka sitten yötä myöten... =)

3125412730_b5cc5765df.jpg

Lankana Isoveli HIFK-pipon tapaa, nyt vain väreistä tumma sininen vaihtui mustaksi, ja raitakuvio muokkautui myös pikkuisen. Esikoinen halusi mittavan tupsun, ja sellaisen sai, tosin sitä piti sitten pienentää... =) Olen amerikoista joskus hankkinut tupsuntekovälineen, jota ei vielä oltu edes paketista esiin otettu. Hyvä tupsu sillä syntyi! Lankaa tähän pipoon kului 112 g, 4,5 mm:n koukulla tämän kasaan koukuttelin.

Kummitytön joululahjankin sinnittelin loppuun ja valmiiksi viime yönä. Olivat enää peukaloita vaille, joten ajattelin, että nukkumaan en mene ennen kuin on valmiit lapaset. Ja kun olivat peukutkin saaneet, niin päätin vielä hieman koristella tuollaisilla pienillä virkatuilla kukkasilla.

3125412724_c41358f962.jpg

Lankana näissä on Janne, ja kukkaset on värkätty Woolista. Yhteensä lankaa kului 60 g, 4 mm:n sukkiksilla nämä neuloin. Janne on jotenkin miellyttävämpää neuloa kuin seiskaveikka, vaikka lanka halkeileekin jonkin verran. Langassa on jotenkin sellainen "täyteläisempi" tuntu, mistä lie johtuu. Toivottavasti neiti 13 vee tykkää näistä. Mukaan pakettiin laitan lappusen, että lapasiin sopiva myssy tulee sitten uuden vuoden lahjaksi, Jannea jäi kuitenkin melkein kaksi kerää, ja eiköhän niistä nyt yhden myssynkin neidille väkerrä. Jotain Mario-myssyn tyylistä ajattelin, ja koristella samanlaisilla kukkasilla kuin lapasissakin.

Tässä välissä kävin paistamassa muutaman pellillisen torttuja, jotka ovat jo suurimmaksi osaksi kadonneet parempiin suihin. Vielä on taikinaa pakkasessa ja lisäähän saa kaupasta, eiköhän noita vielä huomennakin paisteta... =)