Tympii koko ajan postata tänne kuvattomia juttuja, joten otinpa pienen kuvaussession tässä sairaspäivän ratoksi. Me perheen naiset olemme edelleen kotona toipilaina, ja välillä on pakko tehdä muutakin kuin katsoa Muumeja (huoks!). Laitoin tuonne sivujeni joukkoon uuden, jolla esittelen käsityökirjastoani, ainakin vähän noin alkuun. Tähän varsinaiseen postaukseen en kirjojen kuvia viitsi julkaista, joten jos teitä kiinnostaa tarkastella kirjastoani, napsauttakaa viereisestä laatikosta esiin käsityökirjastoni.

Eilen jo hehkutin noita nettikaupasta tulleita lankoja... Tässä ne ovat kerittyinä ja odottamassa lopullista varmuutta mallista:
493501.jpg
Tämä väri saa suupieleni vettymään - kunhan tästä lankalakostani luovun, teen uuden tilauksen tuonne nettikauppaan ja tilaan itsellenikin tällaiset langat maailman upeinta huivia varten...

Eilen tuli jotain valmistakin: kanttorin lahjakassi odottaa viimeistä silausta ennen pesukoneeseen laittoa:

493496.jpg
Pohdiskelen lähinnä hantaakien kestävyyttä, joten taidan noudattaa tuota Novitassa ollutta vinkkiä ja ujuttaa tuonne kahvojen sisään pätkät puutarhaletkua. Täytyy vain odotella, että aviosiippa tulee kotiin, hänellä todennäköisesti on jossain jemmassa sopiva pätkä, josta saisin kahvoihin tuet. Laukun pohjaan pitää vielä ommella ne sellaiset poikkiompeleet, joiden avulla pohjasta tulee suorakaiteen muotoinen. Ja huovutuksen jälkeen sitten alkaa se suuritöisin osuus eli nuottien kirjominen tuohon valkoiselle pohjalle. Värit on valittu perin isänmaallisiksi ihan lahjan saajaa ajatellen. Hän on kovin koti-uskonto-isänmaa -tyyppinen mieshenkilö...
Kassiin meni Fritidsgarnia yhteensä 308 g, josta siis tuota valkoista (80 g) ei lasketa pudotuspelin grammoihin, sillä se piti ostaa tätä lahjaa varten.

493497.jpg
Tässä seuraava pesusienen prototyyppi - tästä ei tullut kovin onnistunutta, sillä lisäyksiä oli liikaa. Tältä sieni näyttää toiselta puolelta:

493498.jpg
Kyllä tämäkin käyttöön pääsee, ja tulipahan nyt tehtyä ensimmäinen Proejct Spectrum -työkin tälle kaudelle. Lankana on erittäin vanha Blues, ja tähän meni viimeinenkin vajaa vihreä kerä. Painoa on 42 g.

Ja kun nyt vauhtiin pääsin, niin kuvasinpa sitten pari keskeneräistäkin työtä:

493505.jpg
Tästä piti tulla esikoiselle pusero, mutta nyt siitä tulee kuopukselle mekko. Todennäköisesti. Kohtapuoliin ryhdyn kaventamaan hieman tuota resoria ja siirryn sileään neuleeseen, tästä tulee siis sellainen vekkihameosa. Oikeastaan pitäisi vähän nopeuttaa tuon neulontaa, mekkonen voisi olla hyvä asuste mukaan, kun lapset lähtevät isovanhempien kanssa Espanjaan viikoksi huhtikuun puolessa välissä.

493503.jpg
Ja tässä äidille tehtävä ja aina vain keskeneräinen rajakarjalainen huivi. Lankana on tuo Hjertegarnin sukkalanka, jota on sitten hidasta tikuttaa jopa 6 mm:n puikoilla, huh! Mutta väri on upea, vai mitä sanotte?

Tässähän sitten taas tätä. Ehkä kohtapuoliin jo kuvia myös jostakin valmistuneesta!