Yksinhuoltajuus jatkuu jo viidettä päivää, joten otsikko on enemmän kuin oikeutettu. Tälläkin hetkellä huushollissa metelöi kaksi pesukonetta, toinen vasta ensimmäistä kertaa tänään ja toinen jo kolmatta. Viikko on ollut sen verran hektistä aikaa, etten ole ehtinyt pyykkiäkään pesemään, joten tänään pesukoneella on ylityöpäivä. Astianpesukonekin on ollut lepotauolla, kun emme ole juuri olleet kotosalla, joten ei ole tiskiäkään päässyt kertymään. Ylenpalttisessa ahkeruuspuuskassani olisin ryhtynyt jopa nurmikonleikkuuseenkin, mutta en saanut konetta käynnistymään. Ilmeisesti konetta ei ole a) huollettu tai b) tankattu talven jälkeen, joten harkitsen parhaillaan soittavani 24/7 help deskiin eli aviomiehelle mökille.

Esikoiselle on tulossa kaksi kaveria kyläilemään, pojat aikovat pelata futista, joten luultavasti nuoria miehiä ei juuri sisätiloissa näy. Minä aion ensin tehdä pannukakun uuniin paistumaan, ja sitten pitäisi keksiä jotain kivaa tekemistä Kuopuksen kanssa.

Käsityöt ovat edistyneet kohtuullisesti viikonlopun aikana, kun ottaa huomioon, että eilinen päivä meni melkein kokonaan ensin kampaajalla ja sitten Esikoisen lätkäjoukkueen kauden päättäjäisissä Nuuksiossa. Oli muuten erittäin mukavaa, minä olin yhden isän ja yhden äidin kanssa makkaranpaistopaikassa huolehtimassa nuorten miesten ruokahuollosta, ja hauskaa oli ensin valmisteluissa ja sitten ruokinnassa. Vettä tosin piisasi niin lammessa kuin ilmassakin, mutta hyvin varusteltuina pojillakin oli vain hauskaa. Ja hulvatonta menoa riitti myös saunalla, kun pojat juoksentelivat saunan ja järven väliä, vesi taisi olla peräti 15-asteista... Minulla oli käsityö mukanakin, mutta sitä ei kyllä tarvinnut esiin kaivella, aika kului ihan muutenkin.

Niin, sain valmiiksi maskottivaihdon maskottini, mutta ymmärrettävistä syistä en vielä laita siitä kuvaa tänne, sillä saan sen lähtemään uudelle omistajalleen vasta huomenna. Laukkuvaihdon vaihtolaukku edistyy hyvää vauhtia, mutta ei toki ole vielä lähelläkään valmista. Opettajien ja kouluavustajan lahjat ovat edelleen idea-asteella, paitsi Esikoisen opettajan, jolle aion muokata tuosta jo olemassaolevasta ja palasina lojuvasta maskotista jonkinlaisen koiran - ne kun kuulema ovat opettajan suosikkieläimiä.

Saimme juuri Kuopuksen kanssa yhteisen hommamme päätökseen - teimme pannukakkua. Neiti on jo kauan auttanut minua noissa sekoitushommeleissa, mutta nyt hän sai ottaa päävastuun taikinan tekemisestä, minä rikoin ainoastaan kananmunat. Hyvin sujui mittaaminen ja sekoittaminen, ja nyt pannukakku on jo uunissa paistumassa. Seuraavaksi laitamme tarrakansion ajan tasalle... on siis hieman kiireisempi sunnuntai-ilta... =)