Minut on perusteellisesti lahjottu äitienpäivän kunniaksi. Muistuttakaa, etten enää koskaan väitä, ettei aviomieheni kuuntele minua... Silmänisku Minä sain lapsukaisiltani lahjoja, Esikoiselta virporuusun (jep, koivunoksaan oli tehty silkkipaperista kauniita ruusuja) ja upean kortin, Kuopukselta ötökkäkoristellun kauppakassin (neiti tietää kyllä hyvin ötökkäinhoni!!!Kieli ulkona) ja siipalta uuden föönin! Jee! Olin mennä viikolla jo ihan hilkulla sellaista ostamassa, kun vanhasta tippuu suulakkeet ja se menee itsestään pois päältä, kun kuumenee liikaa jne. Nyt voin siirtää vanhan mökkikäyttöön!

Lisäksi sain näin upeita kukkasia:

3517149785_56acc3723d.jpg

Eikö olekin upea hortensia? Ja uusi ruukku sen tilalle, jonka isäntä pihisti huussikäyttöön... Nauru

3517963892_02c192134b.jpg

Ja sisällekin vielä kukkia... tämä on niin kaunis, että jos olisin naimisiin menossa, voisin tältä seisomalta tempaista tämän hääkimpukseni... Kyllä isäntä minun värimakuni sentään tuntee!

Muista lahjoista voisin mainita Kuopukselta saadun flunssan. Atshih! Kuopukselta oli perjantaina mennyt melkein ääni, ja nenä virtasi valtoimenaan. Ja nyt on se sama tauti minullakin, kurkku kipeä, nenä vuotaa ja vähän taitaa olla lämpöäkin.

Omaa äitiäni aion lahjoa tällä:

3517164839_fef23c9897.jpg3517168573_1cb233f5fe.jpg

Tämä oli jo ehtinyt pahasti ufoutua, sillä tästä piti tulla äidilleni synttärilahja... Virkkauksesta puuttui ainoastaan kaksi (2) kerrosta! Tämä jäi kesken, kun lähdin etsimään sopivaa tyynyä. Ensin löysinkin peräti kaksi sopivanväristä ja sopivankokoista, niin luulin, mutta lähempi tarkastelu osoitti, että tyynyt olivat liian pieniä. Sitten kävin Iikkeassa ja ostin sieltä valmiin päällisen ja sisätyynyn, mutta sitten aika oli jo loppunut kesken synttäreihin nähden. Onneksi tuli äitienpäivä vauhdittamaan asiaa!

Mallihan on Novitan kesälehdestä, itse lisäsin tähän vain tuon viimeisen simpukkakerroksen, sillä halusin tyynyyn tuollaisen reunakkeen. Lankana oli Novitan virkkauslanka kolminkertaisena ja koukku 4 mm ohjeen mukaan. Painoa tuli neliölle 125 g. Tämä on tehty kaveriksi viimevuotiselle äitienpäivälahjalle eli tälle virkatulle pöytäliinalle:

2476676818_dfee5a3547.jpg

Olen kuluneen vuoden aikana nähnyt pöytäliinani äidin olohuoneen pöydällä useasti, äiti tuntuu tykkäävän siitä kovasti.

Sain eilen tikuteltua loppuun myös toisen Persikkavaahtoni, tällä kertaa beigepätkävärjätystä Samoksesta, jota jäi yli neljännestä kesähuivista. Mallina tällä kertaa Kuopus:

3517966246_6be836e03a.jpg3517968200_5c9eb89567.jpg

Tämän tein aivan ohjeen mukaisilla kerrosmäärillä (edellisessä oli kaksi kerrosta enemmän), ja lankaa kului 44 g. Tykkään mallista edelleen kuin hullu puurosta - tai siis persikkavaahdosta... Kieli ulkona

Parakkikin edistyy. Nyt siellä on jo viisi metriä hyllyä ja luullakseni melkein kaikki lankalaatikotkin ovat löytäneet tiensä sinne. Isäntä laittoi verhotangotkin paikoilleen, mutta toisen ikkunan lasi taitaa edelleen olla kiinnittämättä, ja ikkunat on myös pestävä, ennen kuin ryhdyn verhojen laittoon.

Eilen iski inspiraatio. Ravelryn lankalaatikko-ryhmässä aloitellaan kesän yhteisneulonta-projektia, jossa ideana on neuloa tai virkata jotain sellaisesta ohjeesta, joka löytyy kirjahyllystä. Siis jostain kirjasta tai tulostetusta nettiohjeesta tai lehdestä. Minullahan on kirjoja noin metri, tulostettuja ohjeita puolitoista ja lehtiä pari metriä, joten toteuttamattomista ohjeista ei ole pulaa... Katselin siis sillä silmällä kirjaani Folk Shawls, josta minun "on pitänyt" tehdä jotain siitä asti, kun kirja hyllyyni tuli (tuo on ensimmäisiä ulkomaisia neulekirjojani...). Mielessäni oli päällimmäisinä ihanat Faroese-tyyliset huivit, mutta masennuin heti, kun tajusin, että ne neulotaan alhaalta ylöspäin... Yritin etsiä Ravelrystäkin sopivaa Faroese-mallia, mutta kaikki ovat maksullisia. Joten, päätin kokeilla itse. Saa sitten nähdä, mitä tuosta tulee:

3517158611_2905fe5658.jpg

Lankana on Karnaluksista rahdattu Schoeller&Stahlin Limbo, lempilankojani muuten... Tätä kitinväristä löysin laatikoistani neljä kerää, toivotaan että se riittää edes jonkinkokoiseen huiviin. Keskipalkin pitsimalli on Barbara Walkerilta, huivin reunaan on tulossa vähän toisenlainen pitsikuvio sitten, kun sen aika on. Tuo keskipalkin kuviokin piti valita niin, että se näyttää hyvältä nurinkinpäin - se muistuttaa lähinnä nelihaaraista kynttilänjalkaa niin päin.

Huhhuh, olipa asiaa. Nyt joka tapauksessa, hyvää äitienpäivää kaikille tuleville ja oleville äideille!