Mies on työmatkalla, ja tottuminen ajoittaiseen yksinhuoltajamoodiin ei suju ongelmitta. Eilinen päivä oli yhtä kaaosta, ajoittain hallittua, ajoittain ei.

Kuopuksen kanssa käytiin Lastenlinnassa heti aamusta, paluumatkalla pysähdyttiin vähän vaateostoksille ja sitten kiirehdittiin Nummelaan treffaamaan Esikoista, sillä sovimme jo viikonloppuna, että nyt hankitaan Pasiannalle lisää kavereita. Eläinkaupasta mukaamme lähtikin sitten viiden kalan parvi kardinaalitetroja sekä imumonni. Kardinaalitetrat ovat esikoisen kaloja, Pasianna on kuopuksen oma lemmikki, ja minä päätin, että imumonni on sitten minun - sopii hyvin, siivoojakala kun on... =) Tosin esikoinen päätti, että tetraparvi on JYPin ykkösketju (vaikea nimetä kaloja kun niitä ei erota toisistaan) ja monni on sitten Sinuhe Wallinheimo. Sopii minulle. Akvassa uiskentelee siis nyt Pasianna, Sinuhe, sekä ainakin Jarkko (Immonen). Muista ykkösketjun pelaajista minulla ei ole tietoa.

Eläinkaupasta kiirehdimme kotiin, syötin kuopuksen ja sitten kiiruhdettiin taas terveyskeskukseen, jossa kipsi lähti pois, naps! ja sitten käsi vielä kuvattiin, ja kotona olimme vajaan kolmen vartin päästä takaisin. Todella nopeaa toimintaa, sanon minä!

Olen luvannut tehdä perjantaiksi karjalanpiirakoita, joten päätin ryhtyä toimeen nyt, kun oli vapaapäivä. Ja kun ensin pitää tietysti keittää riisipuuro, niin siitä sitten aloitin. Ja samalla ripustin puhdasta pyykkiä kuivumaan. Ja vein kuopuksen puhtaita pyykkejä kaappiin, ja samalla päätin siivota kaapeista pieneksi jääneet vaatteet pois. VIRHE! Hetken päästä aloin nuuhkia ilmaa ja sinkouduin keittiöön, missä riisipuuro kiehui iloisesti poristen hellalle... Herkän kiroustulvan, sadattelun ja manaillun säestyksellä heitin kattilan tiskialtaaseen, juoksin takaterassille kiroilemaan vielä vähän lisää, ja palasin sitten takaisin keittiöön aloittamaan uudestaan...

Uusi puuro sitten onnistui, kun seisoin melkein koko ajan vieressä vahtimassa, ja kuuden tienoissa sain myös taikinan tehtyä. Sitten seisoin ajelemassa kuoria, täytin tiskikonetta siinä sivussa, laitoin saunan lämpiämään, laitoin osan kuorista pakkaseen perjantaita varten ja loput täytin ja paistoin, poltin sormeni kertaalleen uuninluukussa ja hermostuin mikroon, joka ei sulattanut rasvaa kunnolla, kävin tunkemassa välillä lisää puita saunanpesään ja lopulta klo 20.30 tiskikone oli täynnä, piirakat paistettu, sauna lämmin ja minä puhki.

Kuopus oli onnessaan, kun pääsi yli kolmen viikon tauon jälkeen saunaan ja nautti täysillä. Saunan jälkeen vetäisimme vielä lämpöisiä karjalanpiirakoita napaamme saunalimsojen kera ja sitten lapset köllähtivät tyytyväisinä nukkumaan ja minä sohvalle virkkuuni kanssa...

Tänä aamuna, huonosti nukutun yön jälkeen, tulin töihin. Päivän ensimmäinen uutinen oli tieto organisaatiouudistuksesta 1.6.2008 alkaen. Voisikohan sitä jo lähteä takaisin kotiin????