Yhtäkään lasta ei vahingoitettu näitä pipoja kuvattaessa, sillä ylipuhumistaitoni ovat selkeästi ruosteessa: lapset kieltäytyivät kunniasta ehdottomasti - tosin esim. kuopuksen kohdalla on todettava, että hän oli siinä vaiheessa ehtinyt jo sovitella muutamaa talvitakkia ja housuja, joten annoin armon käydä oikeudessa, enkä vaatinut häntä enää pipomallikseni. Esikoinen sen sijaan tuli kotiin niin myöhään ja lähti kouluun niin aikaisin, ettei ollut aikaa seisoa mallina.

Lahjoin sen sijaan mallikseni Kuopuksen nallen, joka tyytyi osaansa vaieten, ja sai palkinnokseen jäädä olohuoneen sohvalle päiväänsä viettämään... Nallen pääpää vain on sen verran pieni, että noiden ribbipipojen kuvaamisessa otin hätäpäissäni käyttöön nallesta myös sen alapään... =) Sieltä löytyi riittävästi pyöreää pehmeyttä täyttämään pipot kuvauskuntoon... *virn*

Ensimmäiseksi framille oma pipani, jossa on siis tuota isoveikan riemunkirjavaa ja mustaa lankaa: lisäykset on tehty harvakseltaan ja päälakiosalle on neulottu muutama sentti lisäpituutta raidoittaen mustalla ja kirjavalla. Ribbineule on 1o,1n, ja oikeat silmukat on neulottu takareunastaan.

1039921.jpg1039919.jpg

Alemmassa kuvassa näkyvät nuo lisäysten kohdat aika hyvin.

Sitten Kuopuksen roosasta isoveikasta neulottu pipa/bonetti: Lisäyksiä on tehty reippaasti, silmukkamäärä taisi olla tuossa päälaen reunassa jotain 115 silmukan luokkaa, ja yhden nurjan kerroksen jälkeen olen aloittanut kavennukset samoissa kohdissa kaventaen, kunnes jäljellä oli 60 silmukkaa. Ribbineule on 1o,1n ja oikeat silmukat jälleen neulottu takareunastaan.

1039926.jpg1039925.jpg

Alakuvassa näkyvät taas hyvin nuo lisäykset, jotka muodostavat tuollaisen kukkasen...

Ja sitten isännän pipo Väinämöis-muotoiluineen... Ja resoriosassa oikeat silmukat on neulottu takareunastaan. Lankana viimevuotinen colori-väritys, samaleenvihreää, ruskeaa ja petroolia.

1039918.jpg

Ja sitten sarja arpajaispalkinnoiksi meneviä pipoja:

Kitinväristä ja ruskeaa isoveikkaa, ruskeat raidat joka kolmannella kerroksella. Ribbi tavallista 20, 2n-resoria, lisäykset tehty päälaella tiheämmin. Tässä pipossa silmukkamäärä oli muistaakseni 78. Ja kä-sit-tä-mät-tö-män epätarkka kuva...

1039923.jpg

Ensimmäisenä tehty pipo metsänvihreästä isoveikasta. Tässä lisäykset on tehty sukkapuikoilla neuloessa aina puikon ensimmäisen silmukan jälkeen ja ennen viimeistä silmukkaa, joten tuosta "rististä" on tullut kapeampi. Ribbineulos on 3o,2n -resoria, ja silmukoita taisi olla 80.

1039927.jpg

Ja viimeisin, eilen illalla neulottu pipa: sammaleenvihreää ja vaalean harmaata isoveikkaa. Lisäykset tehty päälaella hieman harvemmassa kuin kitti-ruskea-pipossa, mutta tiheämmin kuin esim. ylläolevassa. Ribbineulos on 2o,2n, jossa oikeat silmukat on neulottu takareunastaan, ja viimeiset kuusi kerrosta aivan tavallista 2o,2n -ribbiä. Sammaleenvihreät raidat joka 5. kerroksella. Tähän pipaan meni kahden isoveikka-kerän loput todella tarkkaan, molempia lankoja jäi vajaan metrin mittaiset pätkät.

1039928.jpg

Ja sitten vielä yksi: toisena valmistunut pipa, jossa vaaleanharmaata ja harmaa-valko-meleerattua isoveikkaa raitoina (eivät tosin juurikaan erotu, sillä raidoituksessa on neulottu aina rivi värillään). Tämän pipon silmukkamäärä taisi olla 70, ja alareunan ribbi on 1o, 4n, ja oikea silmukka on neulottu takareunastaan.

1039916.jpg

Seuraavaksi puikoilta on tulossa harmaa-valko-meleeratusta isoveikasta naisten pipa arpajaispalkinnoksi, teen siihen siirtyvää ribbiä ja raidoitan kirkkaanpunaisella langalla... ehkäpä vielä virkkaan siihen kukkasenkin koristeeksi, saapi nähdä. Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että kovin montaa pipoa en enää neulo, mutta ehkä muutaman naisten pipon vielä arpajaisiin. Näitä kun onneksi syntyy aika vauhdilla, ja isoveikkaakin on laatikossa edelleen aika lailla...