Viime aikoina en ole yhtään ehtinyt esitellä sen kummemmin tekstiä kuin kuviakaan valmistuneista töistä, joten on korkea aika raottaa salaisuuksien verhoa ja esitellä osa marraskuun uurastuksista.

3053228981_5f85439c01.jpg

Kuvassa siis kymmenen patakinnasta, jotka on neulottu ja huovutettu sitten koneessa. Malli on omani, tosin apinoitu lukuisista näkemistäni patakintaista (ja eniten omassa käytössäni olevista nahkaisista). Kuvassa klo 12 kohdalta aloittaen ja myötäpäivään mennen: viininpunainen ja vaaleanharmaa patakinnas Naturgarnia, sitten kolme kinnasta Huopasta, ja loput kintaat Naturgarnia. Yhteensä näissä kymmenessä kintaassa on Naturgarnia 600 g ja Huopasta 235 g.

3053228927_309c2f175d.jpg

Lähetin männäviikolla viimeisen paketin omalle salaiselle ystävälleni Minjalle, ja yllä näkyvä hupukas oli osa tätä viimeistä pakettia. Mallina on New new shale cowl, ja lankana viimetalvinen seiskaveikan Jättiraita, jota sattumalta löysin paikallisesta Säästöpörssistämme. Langassa oli niin selkeästi Minjan lempivärit, että lanka löysi tiensä ostoskoriin ja siitä yksin tein puikoille. Tällä hupukkaalla on painoa 122 g, ja ainakin blogissaan Minja väitti käyttävänsä tätä joka päivä.

Lapaskuun merkeissä päätin viimeinkin neuloa lapsilleni huovutettavat tumput, kun tuli kerättyä sopivasti kokemusta noiden patakintaiden kanssa. Ensin syntyi tumput Esikoiselle:

3053228919_51d88d93be.jpg?v=0

Lankana Piikulta aikoja sitten tilattu hahtuva kaksinkertaisena. Kumpaakaan väriä ei olisi ollut riittävästi yksin, mutta tämä väritys sopii täydellisesti nuoren miehen seurapuvun väreihin, joten no hätä. Perjantaina näitä aloitin neuloa, ja jo yöllä sain ne heittää pesukoneeseen. Ensimmäinen pesu ei tuottanut toivottua tulosta, joten pesin nämä uudestaan ja sitten venyteltiin Esikoisen kanssa ihan hartiavoimin, että saatiin sopivat tumput syntymään. Tänään vielä viimeistelin tumput ompelemalla etupistoin parit vauhtiraidat tumppuihin. Lankaa näihin meni 68 g, puikot olivat 5,5 mm:n sukkikset. Viimeistelin nämä vielä harjaamalla niitä voimallisesti, ja nyt nämä jo ovat esikoisen lapaslokerossa odottelemassa sopivia pakkaspäiviä.

Kuopuksellekin ehdin jo tumput neuloa ja huovuttaakin, mutta ne roikkuvat vielä kuivumassa pesuhuoneessa, joten kuvaa ei ole tarjolle. Ehkä huomenna, ehkä tiistaina...=)

Patalappujakin olen tässä sivuhommina virkkaillut. Kaksi patalappua pääsi jo koneeseenkin ja huopui varsin jämäkästi...

3053228979_38b7e2cb8d.jpg

Ja nämä kaksi odottavat vielä koneeseen pääsyä:

3053228975_4fa4dfd2f3.jpg

Huopasta nämä ovat, ja ensimmäisen kuvan patalappujen yhteispaino on 96 g, alemman kuvan laput ovat himpun verran pienempiä ja langankulutus oli 78 g yhteensä.

Ja homma jatkuu. Seuraavaksi taidan virkkailla vielä jokusen patalapun, ja sitten siirryn virkattujen pesukintaiden kimppuun.