Ensimmäinen lomaviikko loman jälkimmäisestä osasta on ohi. Kotona on oltu muutama päivä, ja huomenna lähdetään taas kohti yksiön kokoista lomalukaaliamme... Eilinen meni sukukokouksen merkeissä Lohjalla, ja tänään menen Kuopuksen kanssa vielä viimeisen kerran töihin Lohjan museolle karjalaisen käsityön näyttelyyn. Kuopukselle lupasin skootterikyydin, joten toivotaan, että sää pysyy aurinkoisena iltapäivän ajan.

Käsitöitäkin olen saanut tehtyä! Yksi vihreä virkattu huivi on valmistunut, mutta en saa aikaiseksi sitä pingottaa, ja toinen, luonnonvalkoinen huivi on puolitoista kerrosta vaille valmiina. Täytynee ottaa se mukaan museolle, että valmistuu vielä tänään. Ja jokin toinen Nalle-kerä mukaan, että saa seuraavan huivin jo koukulle!

Tapion kaupasta saapuneet lankani ovat edelleen postissa, sillä perjantai-iltana menin niitä noutamaan, ja sain huomata olevani varttitunnin myöhässä. Paikallinen postimme sulkee ovensa kesäaikana jo klo 18. Siinä autossa sitten istuessani ja kiroillessani ääneen mietin, että vaikka posti parhaansa mukaan yrittää ns. "palvella" - tiedättehän, kun postista ei nykyään pääse ulos ilman, että on tyrkytetty ylimääräisiä postimerkkejä ja uusia, designer-mallisia sikakalliita postituspakkauksia ja tosikivoja uusia kortteja jajaja.... - mutta eivätpä edelleenkään osaa käyttää hyväkseen omaa ja tehokasta tiedotuskanavaansa eli postinjakelua kertoakseen mahdollisista muutoksista esim. aukioloajoissa. Olisikohan se nyt niin kamalan vaikeaa ja kallista sujauttaa muun postin sekaan postikorttikokoinen tiedote, jossa ilmoitettaisiin, että hei, kesäaikana olemme auki näin, voisihan siinä samassa vaikka mainostaa jotain uusia tuotteitakin... Mieleni tekisi boikotoida koko lafkaa, jos olisi edes jotain vaihtoehtoja!!! *ärrinmurrin!* Maksaako posti minulle 15 kilometrin turhan ajelun autollani? No ei taatusti, nostaa vain postimaksujaan. Ei niille siellä ainakaan ajattelusta ja palvelullisuudesta palkkaa makseta, tiedä sitten mistä maksetaan. ... kele!

Pitäisi varmaan ryhtyä selvittelemään, voisiko kaiken noutopostin jotenkin siirtää kulkeutumaan naapurikunnan puolella olevaan asiamiespostiin, jonne olisi lyhyempi matka ja joka on auki melkein aina...

Nojoo. Muuten ei kai harmittaisi niin kovasti, mutta seuraava mahdollisuus noutaa langat postista lienee vasta elokuun puolella, kun työtkin ovat jo alkaneet. Huomenna kun lähdemme liikenteeseen sellaiseen aikaan, ettei posti ole vielä auki, ja paluu kotiin taitaa sijoittua taas sellaiseen ajankohtaan, että posti on jo mennyt kiinni. Kivakiva!

***

Riittävästi valitusta. Nyt ensin vähän pakastimen siivousta, sitten suihkuun ja sitten "töihin". Taivas pilvistyy, toivottavasti ei kuitenkaan ala sataa, tai täytyy vaihtaa menopeli katettuun versioon.