Näin Wappuwiikonloppuna on mukava tehdä hommia kotona, vaikka yleinen väsymystaso vaatisikin nukkumaan pidempään aamulla - tänä aamuna kyllä kömmin vuoteesta ylös vasta lähempänä kymmentä. Vaatii nääs veronsa tuo lätkämatsien katsominen. Eilen illalla jännäsimme miehen kanssa vierekkäin sohvalla, kuinka Suomen käy, ja voin vaikka vannoa, ettei jäänyt sekunnin kymmenystäkään eroa, kun yhtäaikaa huusimme Sami Kapasen tehdessä voittomaalin... NolostunutKieli ulkona Peliä ei voi muuten oikeastaan kehua, välillä tunsin niin suurta myötähäpeää Suomen kompuroinnista, mutta lopputuloshan se tärkein on. Toivottavasti tänään Valko-Venäjä vetäistään hiukopalana ja maanantaina on sitten vuorossa se tulisin paikka.

***

Mutta aloituksiin. Kesävaihtohuivi on aloitettu ja melkein tehtykin jo, viimeisellä kerroksella olen. Sitten vielä liotus, pingotus ja päättely, ja eiköhän huivi matkaa jo alkuviikosta uudelle omistajalleen.

Skootterikauden aloitin myös wappuaattona ja huristelin ensimmäisen kerran töihin Lyytin keralla. Mukavaa oli, vaikkakin vähän kylmää kyytiä siinä aamusella.

Ja tunnustettava on, että kai tässä nyt sitten vähän alkoi tuo koruharrastuskin - koruillan jälkilämmöissä lykkäsin heti seuraavana päivänä tilausta nettikauppaan... Eilen kysäisin mieheltä, että eikös meillä olekin jossain kotona täällä noita kärkipihtejä, ja mies piti vain aavistuksen verran taukoa, kun vastasi kysymyksellä: "Jaa, että nytkö se alkoi se korunteko?" Ei tässä turhaan ole viittätoista vuotta yhdessä oltu... Silmänisku

Parakin sisustuskin alkoi tänään. Imuroin nurkat puhtaiksi ja pyyhin lattian, ja kannoin kynnysmaton paikalleen. Varaston uumenista löytyi onneksi pari Lundian tikasta, hyllyjähän siellä onkin aika pino, ja ensimmäiseksi kokosin yhden hyllyn ja kannoin sinne kaksi laatikollista kankaita. Mies on parhaillaan laittamassa oveen kunnollista lukkoa, ja minä aion vielä tänään purkaa ainakin yhden lankahuoneeni hyllykön ja siirtää sen parakkiin. Lankalaatikoita varmaankin kannan sinne pikkuhiljaa. Tärkeää olisi saada lankahuoneeni pöytä siirrettyä jo alkuvaiheessa, mutta hiljaa hyvä tulee!

Edit klo 18 ja risat:

Otin parakista aiemmin iltapäivällä pari kuvaa. Nyt homma on jo edistynyt noista kuvista eteenpäin, olen hiki hatussa kantanut lankalaatikoita ja kirjoja ja lehtiä parakkiin... 22 laatikollista lankaa siellä jo on, vanhassa lankahuoneessa taitaa olla vielä jokunen... Nolostunut

3494377678_1923f39101.jpg

Tässä parakin pohjoispää, jonka nurkasta aloitin varastohyllykön kokoamisen. Tuon ensimmäisen viereen on jo noussut toinen pätkä, joka on täyttynyt kirjoilla ja lehtilaatikoilla sekä muutamalla lankalaatikollakin. Urakka jatkuu huomenna.Tänne pohjoispäätyyn tulee todennäköisesti myös kangaspuut, jotka tuttu rouva on minulle luvannut. Milloin, se onkin sitten ihan eri juttu..

Ikkunasta näkyvä rakennelma on Kuopuksen maja, jota hän rakentaa vaihtelevalla innolla yleensä isänsä tai naapurinn pojan kanssa.

3493562469_e788feb0f1.jpg

Ja tässä eteläpää. Aurinko teki avoimesta ovesta lattianrajaan omaa valoleikkiään. Eteläpään ikkunaan isännän pitäisi vielä lisätä tuo kuvassa näkyvä lasi.

Minulta loppui veto vähän ennen kello kuutta. Kävin suihkussa ja kohta aion asettua sohvalle tekemään kesävaihtohuivin viimeistä kerrosta loppuun. Saas nähdä pitääkö ottaa tirsat vielä ennen lätkämatsia.

***

On mukavaa puuhastella, kun muuten vallitsee rauha ja hiljaisuus. Lapset lähtivät isovanhempien kanssa Flamingoon riehaamaan. Toivottavasti kotiin palautuu tyytyväisiä ja väsyneitä lapsia... Hymy